İstanbul için hafta sonu şiddetli yağış uyarısı

Meteorolojiden İstanbul için sağanak ve şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, İstanbul'da hafta sonu çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için hafta sonu şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji, İstanbul için sağanak ve şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, yarın İstanbul'un Avrupa Yakası, pazar günü ise İstanbul'un Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli poyraz ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

4 ile daha kuvvetli yağış uyarısı

Öte yandan yarın Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde beklenen sağanak yağışların, doğu ilçelerinde (Vize, Demirköy, Saray ve Çerkezköy) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Yarın ve pazar günü kuzeybatı kesimlerde beklenen sağanak yağışların, Çanakkale'nin doğu (Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan, Yenice), Balıkesir'in kuzey (Erdek, Bandırma, Gönen) ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Yapılan açıklamada vatandaşlar, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar