İstanbul için aşırı sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da bugün aşırı sıcaklık yaşanabileceği uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için aşırı sıcaklık uyarısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Parçalı bulutlu havanın hakim olduğu İstanbul'da sıcaklık 24 ila 32 derece arasında seyrederken, hissedilen sıcaklık öğle saatlerinden itibaren 40 dereceyi bulacak. İstanbul'da bir süredir mevsim normallerinin üzerinde  seyreden hava sıcaklığı hafta sonu 35 dereceye ulaşacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kentte bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden  sıcaklık, artmaya devam edecek.

Parçalı bulutlu havanın güneşli hale gelmesi ve rüzgar hızının  düşmesiyle sıcaklıkların 35 dereceye ulaşması bekleniyor.

Son tahminlere göre, bugün parçalı bulutlu havanın hakim olduğu kentte  sıcaklık 24 ila 32 derece arasında seyrederken, hissedilen sıcaklık öğle  saatlerinden itibaren 40 dereceyi bulacak.

Kentte yarından itibaren sıcaklık daha da artarken, rüzgar hızı  hissedilir oranda düşecek. Buna göre yarın en düşük sıcaklık 24, en yüksek 33  derece olacak. Ayrıca, yarın kendisini gösterecek az bulutlu hava etkisini hafta  sonuna kadar devam ettirecek. 

Cuma günü bu durumda fazla değişiklik beklenmezken, sıcaklığın en  düşük 23, en yüksek ise 33 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hafta sonu az bulutlu havanın yerini güneşe bırakması  bekleniyor. Bu bağlamda cumartesi ve pazar günü en düşük sıcaklığın 24, en yüksek  ise 35 derece olması öngörülüyor.

Son günlerde saatte 47 kilometreyi bulan rüzgar hızının ise ortalama  26 kilometreye kadar düşmesi bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile zamanla iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize’nin iç kesimleri, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır çevreleri ile Erzurum’un kuzeydoğu ilçeleri ve Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ÜÇ GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 35

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 36

Adana: Parçalı ve az bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri parçalı bulutlu 37

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 27

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 44


 

Yorumlar