İstanbul'da sonbahar havası

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı sonbahar günlerini aratmayacak derecede düştü. Kentte yoğun bir yağış havası hakim.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sonbahar havası

Sonhaberler | Haber Merkezi

Marmara Bölgesinde bugün yağışlı hava hakim. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altında düşüş gösterdi. İstanbul genelinde bölgesel olarak etkili olan sağanak yağışa vatandaşlar işe giderken yakalanırken serin hava sebebiyle vatandaşlar uzun kollu kıyafetlerini giydiği görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için de İstanbul’a sağanak yağış uyarısı vermişti. Yapılan uyarıların ardından il genelinde yağış bölgesel olarak etkili oluyor. Yağışa, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinde vatandaşlar sabah saatlerinde işe giderken yakalandı. Tedbirli vatandaşlar şemsiyelerini kullandı. Havaların serin olması sebebiyle vatandaşlar ince mont ve uzun kollu kıyafetler giydiği görüldü.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kuzeybatı kesimlerinde halen devam eden yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı belirtildi.

Yağışların, yarın akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve şiddetli, İstanbul'un Avrupa yakası, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, meydana gelebilecek su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BEŞ İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ile Yozgat’ta kuvvetli sağanak yağışın etkili olması beklendiği belirtildi.

Açıklamada vatandaşların yıldırım, dolu, su baskını, sel, yağış, rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi konularda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

ÜÇ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre Marmara Bölgesinde yağışlı hava Çarşamba gününe kadar devam ediyor. Çarşambadan sonra ise güneşli hava geliyor. İşte üç günlük hava tahmin haritası: 

Pazartesi: 

Salı: 

Çarşamba: 

Yorumlar