İstanbul'da sağanak yağış uyarısı

Bugün İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sağanak yağış uyarısı
Bugün İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların tüm ilçelerde aralıklarla etkili olması bekleniyor. İstanbul 30, Ankara 34, İzmir 36 ve Diyarbakır 41 derece...

İstanbul'da hava bugün serinleyecek. Mevsim normallerinin 5 derece üzerinde hissedilen hava sıcaklığı bir miktar düşecek, ancak bunaltıcı sıcaklık etkisini yitirmeyecek. Kentte aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 -5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu.(34)

İstanbul: Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(30)

İzmir: Az bulutlu ve açık.(36)

Adana: Parçalı ve az bulutlu. (36)

Antalya: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(36)

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(31)

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık.(41)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Göller Yöresi ile Antalya'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Zonguldak çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Giresun, Gümüşhane ve Bayburt dışında bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Yorumlar