İstanbul'a beklenen serin havalar geliyor

İstanbul'da bunaltıcı yaz sıcaklarının yerini serin havalara bırakması bekleniyor. Meteoroloji beş il için ise uyarılarını sürdürdü

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a beklenen serin havalar geliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye genelinde son iki haftadır etkili olan bunaltıcı sıcaklar bazı bölgelerde yavaş yavaş yerini serin havalara bırakıyor. Özellikle yüksek nem nedeniyle sıcaklığın tam bir işkenceye dönüştüğü İstanbul'da serin havaların gelmesi bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre beş ilde ise hala yüksek sıcaklık riski devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimler ile Doğu Akdeniz’in yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege’de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA DURUM

İstanbul'da sert rüzgar serinlik veriyor ama kentin kuzeyi hala çok nemli. İstanbul’da bugün gün boyu havanın 33 derece ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

İstanbul'da nem cuma günü düşmeye başlıyor ama asıl serinleme Pazar günü. İstanbul’da Pazar günü hava sıcaklığının 33 derece hissedilen hava sıcaklığının ise 34 derece olması bekleniyor.

Ankara ve İç Anadolu'da  sıcaklık çok artıyor, 35-36 derece . Türkiye genelinde yaklaşık 6 gün hava çok sıcak olacak.

BEŞ İL İÇİN SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl’de hava sıcaklığının bugünde mevsim normallerinin üzerinde olacağını bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemizde havanın Bingöl’de parçalı ve az bulutlu, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman’da az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 - 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir"denildi.

Sıcaklıkların bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği için meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan merkezin açıklamasının devamında ,"Başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere, vatandaşlarımızın 11.00 - 16.00 saatleri arası güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları önerilmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAZI İLLERDEKİ SON DURUM

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 36

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 33

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 35

İzmir: Az bulutlu ve açık 38

Adana: Parçalı ve az bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık 34

Samsun: Az bulutlu ve açık 30

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 30

Erzurum: Az bulutlu ve açık 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 44

Yorumlar