Doğuda kış geri geldi

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı Erzurum ve Erzincan'da hayatı olumsuz etkiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğuda kış geri geldi

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı Erzincan ve Erzurum'da hayatı olumsuz etkiliyor. Erzincan'da öğleden sonra başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kısa sürede kent genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerin yanı sıra kent merkezi de karla kaplandı.

Bahar mevsiminin başlangıcında kara hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar yollarda zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar da üzeri karla kaplanan araçlarındaki karı temizlemeye çalıştı. Halen etkisini sürdüren ve trafikte yoğunluk oluşturan kar sebebiyle trafik ekipleri de ulaşımın aksamaması için ana arterler ile Erzincan - Sivas Karayolu'nun Sakaltutan ile Kızıldağ mevkisinde tedbir aldı. İlde karayolları görevlileri de ana arterler başta olmak üzere bazı yolların ulaşıma kapanmaması için kar küreme çalışması başlattı.

Bölgede aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı Erzurum'da da akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kent merkezinin yüksek kesimleri karla kaplandı.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bitlis, Hakkari ve Van'ın Güneyinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'den yapılan açıklama şu şekilde: "Yarın sabah saatlerinden itibaren Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde görülecek olan kar yağışlarının yer yer yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yorumlar