Doğuda kış, batıda ise bahar günleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Doğuda kış, batıda ise bahar günleri
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor. En düşük hava sıcaklığı Cumartesi günü eksi 1 dereceye düşecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan il genelinin aralıklı hafif yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Erzurum’da en düşük hava sıcaklığının yarın sıfır, Cumartesi günü de gece saatlerinde eksi 1 dereceye düşeceğinin bildirildiği açıklamada, bugün gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı ve Ardahan'da 1, Erzurum'da 2, Kars'ta 4, Iğdır'da 7, Erzincan'da 10 derece olarak ölçüldü.

Meteorolji'den yapılan açıklamada, hala mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, cuma günü iç ve batı kesimlerden başlayarak artacağı , hafta sonu ve gelecek haftanın ilk günlerinde de ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredeceği bildiriliyor.

30.09.2016 Cuma günü kuzeydoğu kesimlerinde görülecek yağışlar Trabzon, Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Hafta sonu ve haftanın ilk günleri yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Yorumlar