Doğu Anadolu'da yüzlerce köye ulaşım yok

Doğu Anadolu bölgesinde çetin kış şartları nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerine dönmüş durumda

Google Haberlere Abone ol
Doğu Anadolu'da yüzlerce köye ulaşım yok

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Ağrı, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Iğdır, Kars ve Ardahan'da 980 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kars İl Öze İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağış nedeniyle, Akyaka'da 3, Kağızman'da ise 19 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kars'ta iki gündür etkili olan kar yağışı ara ara etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreyi buldu. Karla mücadele ekipleri köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 87 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Ağrı Dağı'nın eteğinde bulunan, Iğdır-Ağrı karayolu üzerindeki Pamuk Dağı Geçidi'nde ise ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Aralıklarla etkili olan kar ve tipi dolayısıyla trafikte aksamaların yaşandığı Erzurum'da 190 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla kapalı yolları açmaya çalışıyor.

Kar yağışı dolayısıyla Ağrı'da 286, Erzincan'da 247, Tunceli'de 136, Ardahan'da 12 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının devam ettiği bölgede söz konusu köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekiplerce başlatılan çalışmalar da sürdürülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu aralıklı kar yağışlı geçmesi, yağışların Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan'da öğle saatlerine kadar, Ağrı ve Iğdır'ın batı kesimlerinde ise akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği ve rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Tunceli'de 1, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 2, Ağrı'da 6, Erzurum'da 7, Ardahan'da 9, Iğdır'da 10 ve Kars'ta 11 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları, Erzincan'da 3, Tunceli'de 2, Ağrı'da 1, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1, Iğdır'da 2 ve Kars'ta 4 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Ağrı'da 70, Erzurum'da 30, Kars'ta 23, Ardahan ve Tunceli'de 22, Iğdır'da 17 ve Erzincan'da 8 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde buzlanma, don, yer yer pus ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

BOLU'DA ULAŞIM AKSADI

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Bolu'da gece başlayan kar yağışı, TEM Otoyolu'nun Dağkent Viyadükleri, Elmalık, Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükleri ile D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişi, Karanıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkisini artırdı.

Bölgede yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri, TEM Otoyolu ile D-100 karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise her iki güzergahta sürücüleri, kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar kar yağışı bekleniyor

Ekipler, sürücülerden araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmalarını, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamalarını istedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyunca aralıklarla etkili olacağını bildirdi. Yetkililer, yarın havanın bulutlu olacağını, çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar kar yağışı beklendiğini kaydetti.

Yorumlar