Hakkari'de yaralanan asker şehit oldu

Terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan uzman çavuş Mete'nin, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki baba evinde yas var

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de yaralanan asker şehit oldu
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şehit uzman çavuş Yavuz Mete'nin (26) Bursa'nın İnegöl ilçesindeki baba evinde yas var.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan Mete'nin, ilçeye bağlı Mesudiye Mahallesi'ndeki baba evinin önüne İnegöl Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Şehidin baba evi ve mahalledeki diğer binalara Türk bayrakları asıldı.

Şehidin amcası Necati Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Yavuz Mete ile en son perşembe günü görüştüklerini söyledi.

Mete, şöyle konuştu:
"Allah korusun, Allah yardımcısı olsun diye dualarımızı ettik ama yemek molasında yol devriyesinde pusuya düştüler. Önce roketle saldırı sonra taradılar. 5 arkadaşı şehit düştü. 7 arkadaşı yaralıydı. Yavuz'umuz da ağır yaralıların arasındaydı. Hakkari Devlet Hastanesine, oradan Van Devlet Hastanesine geldiğinde kan kaybından kalbi durmuştu. Oradan GATA'ya geldi. Orada da mücadeleyi kaybettik. Başımız sağ olsun. Vatan sağ olsun."

Şehidin naaşının, yarın İnegöl'de toprağa verileceği öğrenildi.

Yorumlar