1919 kişi bedeniyle Atatürk imzasını attı

Hatay’ın İskenderun ilçesi Atatürk Anıt alanında 1919 kişiyle Atatürk imzası atılarak Akdeniz Bölgesi rekoru kırıldı.

Google Haberlere Abone ol
1919 kişi bedeniyle Atatürk imzasını attı

Hatay’ın İskenderun ilçesi Atatürk Anıt alanında 1919 kişiyle Atatürk imzası atılarak Akdeniz Bölgesi rekoru kırıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve gönüllü gençlerden oluşan İskenderun Genç Sarı Zeybekler Komitesinin organizasyonuyla, Atatürk Anıt alanında 1919 kişi kendi bedenleriyle Kemal Atatürk’ün imzasını oluşturdular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yaktığı kurtuluş meşalesinin tüm Anadolu’ya yayılışının 98. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında gönüllü gençlerin oluşturduğu İskenderun Genç Sarı Zeybekler Komitesi öncülüğünde Anıt alanında 1919 kişiyle atılan dev Atatürk imzası ile Akdeniz Bölgesi rekoru kırıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve İskenderun Genç Sarı Zeybekler Komitesinin girişimleri ile gönüllü 1919 kişi bir araya geldi. Atatürk Anıt alanında toplanan gönüllülere özel baskılı tişörtlerin yanı sıra Türk Bayrakları verildi. Saat 14.00’ten itibaren alandaki yerlerini alan gençler, anıt alanında şarkılar söyleyerek ve halaylar çekerek, görevliler eşliğinde hep birlikte imzayı oluşturmaya çalıştılar.

İmzanın oluşturulması için saatler 15.00’i gösterdiğinde ise, ara sıra ise şiddetini arttıran yağmura rağmen kalabalık dağılmadı. Hep bir ağızdan ellerinde Türk Bayraklarıyla İzmir Marşı’nı ve onuncu yıl marşını coşkuyla söylediler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için çok önemli mücadeleler verdiğine dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası için hepimiz buradayız. O imza salt bir imza değil. O imza Türkiye Cumhuriyeti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan sevgisini, ülke sevgisini, bayrak sevgisini, manevi şahsiyetini, milli hassasiyetlerini ve Türkiye sevgisini ama ondan öte de, Hatay sevgisini gösteriyor” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi çağının yüzyılın lideri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal etmeden önce bize bu vatanı armağan eden en büyük şahsiyettir. Onun bütün bu şahsiyet önünde, bu yaptıkları önünde Hatay olarak gerçekten saygı duyuyorum ve eğiliyorum. Hatay benim şahsi meselemdir hatta namusumdur diyerek bizim özgürlüğümüze en fazla destek veren liderdir ve kendi çağının yüzyılın lideridir. Biz onun evlatları olmaktan onur duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, şükranla anarken, onunla birlikte şehit olmuş, gazi olmuş tüm büyüklerimizi de aynı şekilde rahmetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların sonunda saygı duruşu ve İstiklal marşımızın topluca okunmasıyla düzenlenen etkinlikte buluşan 1919 gönüllü İskenderun Anıt Alanı’nda bedenleriyle Kemal Atatürk imzasını attılar. Etkinliğin sonunda ise katılanlara çeşitli hediyeler ile madalyalar verildi.

Yorumlar