Kaymakam kivi bahçelerine hayran kaldı

Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, kivi üretimi yapan çiftçileri bahçelerinde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam kivi bahçelerine hayran kaldı

Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, kivi üretimi yapan çiftçileri bahçelerinde ziyaret etti.

Çiftçilerden kivi üretimi hakkında bilgiler alan Kaymakam Mustafa Uğur Özerden, ilçede kaliteli kivi üretimi yapan çiftçilerle gurur duyduğunun altını çizdi.

Kivi hasadı öncesinde çiftçileri bahçelerinde ziyaret ettiğini aktaran Kaymakam Özerden, çiftçileriyle gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“İlçemiz Melet ırmağına yakınlarında kurulan kivi bahçelerini hasat öncesinde ziyaret ediyorum. Vatandaşlarımız kendi emeğiyle, yolu olmayan yerlerde çok muazzam bahçeler yetiştirerek, bu bahçelerde kaliteli harika kiviler üretiyorlar.

Bizlerde Kaymakamlık olarak kendilerine bundan sonraki süreçte hem kivinin verimi artırılması konusunda, hem de kivinin pazarlanması sürecinde yardımcı olacağız. Teşviklerden faydalanmalarını sağlayacağız.

Altını özellikle çizerek söylemek istiyorum. Bugün burada gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Zor bir arazide böyle bahçelerin kurulu olduğunu görmek, üretilen ürünlerin Türkiye genelinde talep görerek satılması beni çok mutlu etti. Üreticilerimizle gurur duyuyorum. Bütün çiftçilerimize Rabbim’den bereketli ve bol kazançlı hasatlar diliyorum.”

Kivi üreticileri ziyaretten memnun oldu

Kivi üreticisi Cemil Bayazıt, Kaymakamın bahçelerini ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yurtdışı emeklisi olduğunu ifade eden Cemil Bayazıt, “Yaklaşık 10 yıl önce kendi imkânlarımla kurduğum kivi bahçemde bugün kaliteli kivi üretimi yapıyorum. Zaman zaman doğal şartlardan dolayı bahçem olumsuz etkilense de, kivi üretimi yaptığım için çok mutluyum”dedi.

Süleyman Bıyık ise, "kivi hasadı öncesinde Kaymakamımız bizleri ziyaret etti. Kendisine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim."şeklinde konuştu.

Yorumlar