Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ, FETÖ’den 3’üncü kez hakim karşısında

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Murat Özdağ, bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına...

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ, FETÖ’den 3’üncü kez hakim karşısında

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Murat Özdağ, bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklanan Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ bugün 3’üncü defa hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya sanık Murat Özdağ, avukatı Ersayın Işık ve Özdağ’ın yakınları katıldı. Sanık Murat Özdağ savunmasında suçsuz olduğunu ifade etti.

“Hayatımda Bank Asya’ya gitmedim”

Özdağ, ifadesinde şöyle konuştu:

“Kayınbiraderimle yazışmalarda gönül bağım olmayan şerefsiz şeklinde tarif ettiği kişi FETÖ’dür. Böyle bir şeyden suçlanıyor olmak benim için zulüm. Suçlamaların hepsinin altı boş. Kocaeli’de FETÖ’ye bu kadar karşı olduğu halde FETÖ’den benim kadar zarar gören kalmamıştır. AK Parti’nin içinde olan arkadaşlarım, MHP’den bir arkadaşım, CHP’den arkadaşlarımla birlikte ben seçim dönemlerinde seçildim. Kocaeli Ticaret Odası seçimlerinde çok fazla oy kullanıldı. Camiyle cemaatle olacak iş değil bu ben bir buçuk sene çalıştım. Hayatımda Bank Asya’ya gitmedim” dedi.

“Kocaeli’ye yarar sağlamaktan başka bir şey yapmadım”

Savunmasına devam eden Özdağ, “Bu dönemde kaybettiğim paralarla onlara ev alırdım, dükkan alırdım rahat rahat yaşar giderlerdi. Ama okusunlar ülkelerine faydalı olsunlar istedim. 30 yıllık kariyerimiz bitti. Ben Kocaeli’ye yarar sağlamaktan başka bir şey yapmadım. “Bylock”u cezaevinde öğrendim ben. Biz bunların hiçbirinde olmadık. Biz o günlerin hızıyla bir kuyunun içine atıldık, şu anda da nereye gittiğimizi bilmiyorum. Ben ve ailem bu işten çok zarar gördüm. 800 çalışanım vardı şimdi 20’ya da 30 kişi kaldı. Herkesin beni bekleme sabırları tükendi benim de tükendi” dedi.

Özdağ’ın tutukluluk haline karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 19 Ekim 2017 tarihine erteledi.

Yorumlar