Yüksekova olayında 'kumanda' şüphesi

Yüksekova'da 4 vatandaşın ölümüne neden olan polis aracındaki silahın kumandasında şüphe ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova olayında 'kumanda' şüphesi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kobra tipi zırhlı aracın kule kısmındaki silahın ateş alması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova'da kobra tipi zırhlı bir aracın Orman Mahallesi'nde devriye görevi için Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı'na hareket ettiği belirtildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Ankara'dan bir teknik ekip giderek araçta inceleme yapacak. Aracın içindeki kameralar ve sokakta bulunan kameralar inceleme altına alınacak. Olayla ilgili soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre polisin sicilinin temiz olduğu, ateşlemenin joystick kaynaklı olduğu belirtildi. Polis memuru İ.M. ise ifadesinde "silahın kendiliğinden ateş aldığı"nı söyledi. Son günlerde FETÖ'nün bölgede sivil halka ateş açarak provokasyon yapacağına dönük iddialar gündemdeydi. Bundan dolayı "joystick kaynaklı ateş" kuşku uyandırdı.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili hemen soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için derhal bir mülkiye başmüfettişi görevlendirilerek inceleme gerçekleştirilmektedir" dedi. Hakkari Valiliği de yaptığı açıklamada, “Araçta görevli polis memuru İ.M. alınan ilk ifadesinde aracın kulesindeki silahın kendiliğinden ateş aldığını, joystick kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir" denildi.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Ankara'dan bir teknik ekip giderek araçta inceleme yapacak. Aracın içindeki kameralar ve sokakta bulunan kameralar inceleme altına alınacak. Olayla ilgili soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre polisin sicilinin temiz olduğu ve ateşlemenin joystick'ten kaynaklandığı ifade edilmişti.
HDP'li Buldan'ın yeğeni de öldü

Zırhı aracın ateş açması sonucu ölen 4 kişiden birinin HDP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan olduğu belirtildi. Olayın ardından zırhlı polis aracında kulede görevli ve silahtan sorumlu olan polis İ.M. gözaltına alındı.

İ.M.'nin ilk ifadesinde “Ben joysticke dokunmadım. Silah kendiliğinden ateş aldı, neden olduğunu bilemiyorum" dedi.

Yorumlar