Kar ve tipide mahsur kalanlar kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kar ve tipide mahsur kalan 2 araçtaki 9'u öğrenci, 19 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Kar ve tipide mahsur kalanlar kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle köy yolunda mahsur kalan 2 araçta bulunan 9'u öğrenci 19 kişi, karla mücadele ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinden, 40 kilometre mesafedeki Bağdaş köyüne giden okul servisi ile başka bir araç, Dilektaşı köyünde kar ve tipinin kapattığı yolda mahsur kaldı.

Araçları kara saplanan ve tipi nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenci ve vatandaşlar, uzun uğraşlara rağmen saplandıkları yerden çıkamayınca, durumu yetkililere bildirerek, yardım istedi.

Olay yerine karla mücadele ekiplerini gönderen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği, üç saatlik çalışmanın ardından, mahsur kalan vatandaşlara ulaştı.

Kara saplanan araçları iş makinesi yardımıyla çıkaran ekipler, mahsur kalan öğrenci ve vatandaşların köylerine ulaşmasını sağladı.

Vatandaşlardan İsmet Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tipi nedeniyle 3 saat yolda mahsur kaldıklarını belirtti.

Araçlarının kara saplanması sonucu soğuk havanın da etkisiyle zor anlar yaşadıklarını anlatan Karahan, "Araçlar, Dilektaşı ile Bağdaş köyü arasında mahsur kaldı. Aracı çıkarmaya çalıştık fakat başaramadık. Allah razı olsun. Ekipler olmasaydı, canımız tehlikedeydi. Üç saatlik çalışma sonucunda kurtarıldık. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Yorumlar