Hakkari teröre karşı tek yürek oldu

Hakkari merkez ve Şemdinli ilçesinde soğuk havaya rağmen bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve binlerce vatandaş, terör örgütü PKK ve hain saldırılarını lanetledi

Google Haberlere Abone ol
Hakkari teröre karşı tek yürek oldu

İstanbul ve Kayseri'deki saldırıların ardından Hakkari merkez ile Şemdinli ilçesinde bir araya gelen binlerce vatandaşlar, terör örgütü PKK ve hain saldırılarını protesto etti.

Son dönemde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla Hakkari Hak ve Dayanışma Platformu öncülüğünde valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin kişi, soğuk havaya rağmen ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü lanetledi.

"Türkiye teröre mezar olacak", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Teröre hayır" sloganları atan vatandaşlar adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir, terörün, insanlığın en büyük düşmanı olduğunu söyledi.

Ülkenin neresinde olursa olsun yapılan terör saldırılarını lanetlediklerini belirten Özdemir, "Tüm terör örgütleri bilsin ki millet olarak oyuna gelmeyecek kadar basiret ve samimiyet sahibiyiz. Beyinleri yıkanarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları ayrım yapmadan milletimizin arasına sürenler, insanlıktan pay almamış olan alçaklardır. Bu ülke hepimizindir. Gidecek başka yerimiz yoktur. Suriye, Irak, İran'da ve ülke içinde yaşanan olaylarda insanlar yine buraya sığınmakta ve sığınılacak yer olarak burayı görmektedir." ifadelerini kullandı.

"Artık terör olmasın diyoruz. Bu topraklara barış, kardeşlik ve huzur gelsin istiyoruz. Kardeşlik limanımız olan bu ülkede Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'i ile bir olduğumuzu haykırıyoruz." diyen Ramazan Özdemir, hep birlikte omuz omuza ülkeyi sahipleneceklerini, tüm terör örgütleri ve emperyalist güçlere deklare ettiklerini belirtti.

Hiçbir terör örgütünün Kürt halkını temsil edemeyeceğini vurgulayan Özdemir, "PKK, DEAŞ, FETÖ ve emir aldıkları komuta merkezleri bilsinler ki ne bu ülke ne de İslam dünyası diz çökmeyecektir, diriliş ve medeniyet yürüyüşü başlamıştır. Ülkemiz, insanlıktan nasiplenmemiş terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyüktür. İşte buradayız ve birlik içinde hep beraber her daim var olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edilerek, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Protesto gösterisine, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Şemdinli ilçesinde de vatandaşlar terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetledi.

Kar yağışına rağmen İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Caddesi'nden Hükümet Konağı önüne gelen vatandaşlar, tekrar İlçe Jandarma Komutanlığı önüne giderek yürüyüşü sonlandırdı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Mehmet Fırat, yaptıkları yürüyüşün büyük önem taşıdığını söyledi.

Terörün bitiş noktasının geldiğini vurgulayan Fırat, "İnşallah biz milletçe, devletçe, bölgedeki aşiret reisleri, sivil toplum kuruluşları, büyüklerimizle, muhtarlarımızla, toplumun değişik temsilcileriyle el ele verip bu terör belasından köklü bir şekilde kurtulacağız. Biz her zaman Kürt halkı olarak devletimizin yanında olacağız. İnşallah devletimizle birlikte terörün başına balyoz gibi çökeceğiz. Bu millet devletiyle, Cumhurbaşkanıyla gurur duyuyor." dedi.

Yürüyüşe, Şemdinli Kaymakamı Tunahan Çil, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar