Hakkari'nin bütün ilçe belediyelerine operasyon

Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca belediyelerine operasyon düzenlendi. Yüksekova belediye başkan vekili gözaltında

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'nin bütün ilçe belediyelerine operasyon

Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Yüksekova Belediye Başkan Vekili Adile Kozay, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ve Başkan Yardımcısı Hilal Duman ile Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz gözaltına alındı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yüksekova Belediye Başkan Vekili Adile Kozay, bu sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Kozay, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, belediyede de arama başlatıldı.

Kozay, 15 Ekim 2015’te Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin’in terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılması ardından vekaleten belediye başkanlığına seçilmişti. 

ÇUKURCA BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

 Öte yandan polis sabah saatlerinde Hakkari’nin DBP’li Çukurca İlçesi belediyesine de operasyon yaptı. 

Operasyonda DBP'li Belediye Başkanı Servet Tunç, Başkan Yardımcısı Hilal Duman, Hıdır D, Mehmet K, Cumhur E, Ferhem A, Osman K, Kazım T. ve Remzi K. gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada, polis ekipleri belediye binasında arama yapıyor.

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİ’NDE ARAMA

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DBP’li Şemdinli İlçesi Belediyesi’ne de operasyon yapıldı. Alınan geniş güvenlik önlemleri altında belediye binasındaki aramalar sürerken, Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Diğer Eş Başkan Nahide Yıldız ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİ’NE BAYRAKLAR ASILDI

Şemdinli Belediyesi’ne yapılan operasyon sonrası binadaki arama çalışmaları devam ederken, binanın girişine ise Türk Bayrakları asıldı. Belediye çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yorumlar