Hakkari'de kaçakçılara büyük darbe

Güvenlik güçleri, Hakkari kırsalındaki operasyonlar kapsamında 2 haftada 1 milyon 332 bin paket kaçak sigara ele geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de kaçakçılara büyük darbe
Hakkari kırsalında güvenlik güçlerince 2 hafta içinde 1 milyon 332 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari kırsalındaki operasyonlarla bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından kaçakçılığa da büyük darbe vuruldu.

791 BİN KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamda 3'üncü Tümen Komutanlığı birliklerince 3 Kasım'da Şemdinli ilçesi Boğazköy'de 791 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Çukurca ilçesindeki Güven Dağı bölgesi sınır hattında 7 Kasım'daki operasyonda ise sığınak ve barınaklarla bölgede ekilen Hint keneviri tarlaları imha edildi.

Şemdinli'ye bağlı Tekeli bölgesinde 9 Kasım'da 38 bin, Kemerdağ bölgesinde ise 49 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Çukurca'da Ormanlı bölgesinde güvenlik güçleri kaçakçılara yönelik gözetleme ve pusu faaliyetinde bulundu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine kaçakçılar katırları ve malzemeleri bırakarak kaçtı. Katırların üzerinde yüklü 23 bin 500 paket sigara ile 2 bin 325 cep telefonuna el konuldu.

Güvenlik güçleri, 13 Kasım'da Şemdinli'deki Şapatan, Öveç ve Bozyamaç köylerindeki operasyonlarda 222 bin, Çapraz ve Tekeli arasındaki operasyonlarda ise 208 bin paket sigara ele geçirdi.

Yorumlar