Başkan Ay, “Çalışmalar aksamadan devam etedecek”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ”Kontrol tamamen bizde, arkadaşlarımız görevlerinin başında ve çalışmaya devam ediyor.Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından yerine seçilen Dursun Ay gazetecilerle bir araya geldi. Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Ay, “Çalışmalar aksamadan devam etedecek”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ”Kontrol tamamen bizde, arkadaşlarımız görevlerinin başında ve çalışmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından yerine seçilen Dursun Ay gazetecilerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Dursun AY düzenlediği basın toplantısında göreve gelmesiyle ilgili olarak hareket halinde olan bir arabada şoför değişikliği olduğunu fakat hizmetlerin aksamadan devam edeceğini söyledi.

Başkan Ay, “Biliyorsunuz ani bir şekilde bu göreve geldik. Normal bir seçim süreci geçirmedik. Dolayısıyla bir hazırlık dönemimiz olmadı. Ancak emin olun ki belediye çalışmalarımız aksamadan devam edecek. Projelerimiz aynen devam ediyor. Henüz hazırlık aşamasında olan projelerimiz için de inceleme ve değerlendirmelerimiz devam ediyor, ihtiyaçları belirleyerek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Önceliklerimizi, orta ve uzun vadede yapacağımız işleri buna göre planladık. Bugünden itibaren kontrol tamamen bizde, arkadaşlarımız görevlerinin başında ve çalışmaya devam ediyor. Belediyede çalışan tüm arkadaşlarımızı yakından takip ediyorum. 12 saat esasına göre çalışıyoruz. Ankara ile de sürekli görüşme halindeyiz. Sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum, hepinizi tek tek ziyaret edeceğim.

Halk İstanbul Caddesinin trafiğe açılmasını istemiyor

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ay İstanbul Caddesi’nin durumuna ilişkin Düzce Belediyesi bünyesinde yapılan kamuoyu araştırmasına dikkat çekerek “Tramvay hattını uzatma konusunda şu an değerlendirmelerimiz devam ediyor. Henüz düşünce aşamasında olduğunu belirteyim. Tabi biliyorsunuz önce projenin tamamlanması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde bir kamuoyu araştırması yaptık. Bu araştırma sonucunda genelde yüzde 65 oranında ‘trafiğe açılmaması’ yönünde bir görüş hakim. Esnafımıza ve vatandaşlara sorduk. Bazı arkadaşlar yol çizgilerini göstererek kesin açılacağı yönünde iddialarda bulunuyor. Bakın bu cadde belli saatlerde lojistik için zaten açılıyor, açılacak. Bu nedenle bir saat bile trafiğe açılsa yol çizgileri olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Belediye çalışmaları aksamadan devam edecek”

Melen Su Park Projesinin durumu, Efteni Otel kaplıcaları için yapılacak çalışmalar ve Düzce Üniversitesi asfalt talebi hakkındaki soruları yanıtlayan Başkan Dursun Ay şunları söyledi:

“Melen Su Park projesinde çalışmalar aynen devam ediyor, biliyorsunuz orada asma köprünün yapımı tamamlandı. Melen suyunu şişirmek için çalışmalar yapılacak. Hatta biz orayı daha da geliştirmek istiyoruz. Belediye başkanlığında bir değişiklik oldu ancak en kısa sürede tüm çalışmaları tamamlayarak burayı da Düzcelilerin hizmetine sunacağız. Efteni Otel Düzce’nin bir kaybı, kanayan bir yarası burayı en kısa sürede turizme kazandırmak istiyoruz. Üniversitemizin de burasıyla ilgili bazı planları var, biz de inceliyoruz, değerlendiriyoruz. Birlikte de hareket edebiliriz ancak buradaki potansiyeli daha fazla zaman kaybetmeden değerlendirmek istiyoruz. Üniversitenin asfalt talebi konusunda da yaptığımız görüşmelerde, kendi düzenlediği ihale kapsamında söz konusu yolun asfalt çalışmasına hazır hale getirileceğini öğrendik. Biz de buna göre bir çalışma takvimi oluşturduk ve en kısa sürede yolun yapımını tamamlayacağız.”

Yorumlar