Aktardan diyabete bitkisel çözüm iddiası

Mardin’de aktarlık yapan Feyzi Gerehan, şeker hastalığını hazırladığı bitkisel formülle iyileştirebileceğini ileri sürdü. Uzman Doktor Bayram Yıldız ise şeker hastalığının henüz tedavisinin bulunmadığını savundu.Mardin’in merkez...

Google Haberlere Abone ol
Aktardan diyabete bitkisel çözüm iddiası

Mardin’de aktarlık yapan Feyzi Gerehan, şeker hastalığını hazırladığı bitkisel formülle iyileştirebileceğini ileri sürdü. Uzman Doktor Bayram Yıldız ise şeker hastalığının henüz tedavisinin bulunmadığını savundu.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinde aktarlık yapan Feyzi Gerehan, şeker hastalarının artık ilaca mahkum olmadığını ileri sürdü. Hastaların hazırladığı bitkisel karışımla tedavi edilebileceğini iddia eden Gerehan, yaptığı karışımı çevresindeki 100 şeker hastasında denediğini ve olumlu karşılıklar aldıklarını öne sürdü. Yaptığı karışımı kullanan şeker hastalarının bir süre sonra ilacı bıraktığını kendisine söylediğini anlatan Gerehan, “Bu yağı ticari amaçla yapmıyorum, insanlara faydası olsun diye yaptım. Şuana kadar yüzün üzerinde kişi kullandı ve faydasını gördü. Biz bunu 3 çeşit şeker hastalığı olan insanlarda denedik. Hap kullanan, insülin kullanan ve hem hap hem de insülin kullanan insanlarda denedik. Kullananlar ilaç kullanmayı bıraktılar” dedi.

Yaptıkları yağda katkı maddesinin olmadığını ifade eden Gerehan, “Bu karışım hücre yenileyici yağlarla yapıldı. Tamamen doğal kendi ürettiğimiz yağdır. Bu yağda herhangi bir katkı yok, katkı olursa zaten fayda sağlamaz. Sadece ürettiğimiz iyileştirici özelliği olan bitkisel destekleyici bir ürün. 5-6 çeşidimiz var. Bunlar saç çıkarma, hemoroit hastası, karaciğer, yağlanması ve prostatı iyileştirmeyi destekliyor” diye konuştu.

“Şekerin henüz tedavisi yok”

Uzman Doktor Bayram Yıldız ise şeker hastalığının tedavisi olmadığına dikkat çekerek, “Ömür boyu ilaç kullanılması gerekmektedir. Çoğu hastalarımızda bu şekilde aktarlarda veya başka yerlerde bu hastalığa kesin çözüm arıyorlar, bir ümit hastalığım geçer diye. Diyabet ile ilgili hap, insülin gibi tedaviler var ve bu ilaçlara milyarlarca para harcanmakta. Bu hastalık aktar ve bitkiciler ile çözülecek bir sorun değil. Halkımıza bu tür söylemlere itibar etmemelerini öneriyorum. Aktarlarda bu hastalık için bir çözüm yoktur. Şekeri düzenli olanların en az 3 ayda bir, düzensiz olanların ise ayda bir mutlaka kontrole gelmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar