Suriyeli küçük Meryem’in anne özlemi

Suriye’deki iç savaştan kaçarak babasıyla birlikte Türkiye’ye gelen Meryem Jobu, Suriye’de kalan annesine ve kardeşlerine kavuşacağı günü bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli küçük Meryem’in anne özlemi

Suriye’deki iç savaştan kaçarak babasıyla birlikte Türkiye’ye gelen Meryem Jobu, Suriye’de kalan annesine ve kardeşlerine kavuşacağı günü bekliyor.

Suriye’nin Halep kentinde oturdukları evin yakınına bomba düşmesi sonucu hamile annesi Kamile Almehho (29) ve kız kardeşi Aya Jobu’u (3) ülkelerinde bırakarak babası Adnan Jobu ile Türkiye’ye gelen Meryem Jobu (6), Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşıyor. Kiraladıkları evde babası ile birlikte kalan küçük Meryem, babasının gündelik işlere gitmesi nedeniyle gününü aynı mahallede ikamet eden akrabalarının yanında geçiriyor. Annesiyle bazen telefonla görüşen Meryem, annesini 2 yıldır göremediğini ve çok özlediğini söyledi.

Günübirlik işlerde çalışarak hayata tutunmaya çalışan baba Adnan Jobu ise, Suriye’de kalan eşini Türkiye’ye getirmek için gerekli yerlere müracaat etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek, kızının psikolojisinin bozulmak üzere olduğunu, sürekle ’anne’ diye ağladığını söyledi. Bütün evrakları hazırlamasına rağmen bir türlü eşini Türkiye’ye getiremediğini belirten baba Jobu, "Halep’te bulunduğumuz evimizin yakınına bomba isabet etti, can havliyle kaçtık. Orada hamile olan eşim ve 3 yaşındaki kızım kaldı. Biz Türkiye’ye gelerek Hatay’a yerleştik. Halep’teki evimizin oturulamayacak duruma gelmesi, kimsemizin kalmaması nedeniyle hamile eşim ve diğer kızım Afrin’de bir yakınımızın yanına sığındılar. Kızım Meryem 2 yıldır annesini görmedi. Afrin de sıkıntılı bir bölge olduğundan ziyarete de gidemiyoruz. Perişanız, kızım her gün annesini sayıklıyor. Devlet büyüklerinden başkası bize yardım edemez, bu ayrılığımıza son verilmesini istiyorum artık" dedi.

Gündelik işlerde çalıştığını, işe giderken kızını her gün bir tanıdığının yanına bıraktığını anlatan Adnan Jobu, "Kızım özlemini gidersin diye zaman zaman telefonda internetten görüşmeler yaparak teselli olmasını sağlıyorum. O zaman hamile olan eşim, şimdi birisi 5 yaşında, diğeri 2 yaşında olan iki çocuğumla orada kaldı. Çocuklarının yanında olmak istiyor ancak getiremiyoruz, inşallah bu sorun çözülür. Yokluk ve acılara alıştık ama çocuklarımın özlemine alışamadım. Yeni doğmuş olan bebeğimi dahi göremedim" diye konuştu.

Adnan Jobu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine kucak açtığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde burada kendi ülkelerindeki gibi yaşadıklarını belirterek, mazlumun yanında olan Cumhurbaşkanı’nın “Bizim de sesimizi duyacağına eminim. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Yorumlar