Otizmli çocuklar bu merkezde yeniden hayat buluyor

Efeler Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ‘Otizm Spor Eğitim Merkezi’ ilk yılını doldurdu. Açılışından bu yana otizmli bireylerin aileleri tarafından büyük ilgi gören merkez, yolunda emin adımlarla ilerliyor.Adnan Menderes...

Google Haberlere Abone ol
Otizmli çocuklar bu merkezde yeniden hayat buluyor

Efeler Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ‘Otizm Spor Eğitim Merkezi’ ilk yılını doldurdu. Açılışından bu yana otizmli bireylerin aileleri tarafından büyük ilgi gören merkez, yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Adnan Menderes Mahallesi’nde Efeler Belediyesi Yaşam Merkezi içerisinde bulunan ‘Otizm Spor Eğitim Merkezi’ 6-22 yaş arası tüm otizmli bireylere hizmet veriyor. Otistik bireylerin eğitim aldığı, eğlendiği, sosyal etkinlikler yaptıkları, beceriler kazandıkları, yeteneklerini geliştirebildikleri ve spor yaptıkları yer olan merkezde, alanında uzman eğitmenler hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından hizmete sunulan merkez ilk yılında toplamda 52 otizmli bireye hizmet veriyor. Otizmli bireylerin aileleri tarafından da sık sık ziyaret edilen merkez ilçe halkı tarafından da büyük beğeni topladı.

Otizmin gittikçe artan ve her bireyi farklı şekilde etkileyen bir durum olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Merkezimizde uygulanan eğitimlerde en önem verdiğimiz nokta bireysel farkındalıktır. Her birey farklı olduğu için verilen eğitimler de bireyin öğrenmesine, sosyalleşmesine ve iletişimine katkıda bulunacak şekilde farklı olmalıdır. Ülkemizde halen otizmli bireylerin çoğunluğunun zihinsel engelli düşüncesi hakimdir. Oysaki otizmli bireyler bilgiyi öğrenmede değil, öğrenilen bilgiyi yaşamlarına uygun şekilde kullanmakta sıkıntı yaşamaktadırlar. Yani otizm bir eksiklik değil, farkındalıktır” dedi.

Başkan Özakcan, Otizm Spor Eğitim Merkezi’nin de otizmli bireylerin aileleri tarafından beğeni ile karşılandığını kaydederek şu ifadeleri kullandı; “Otizm Spor Eğitim Merkezimiz ile Türkiye’de belediye bünyesinde otizm spor eğitim merkezi olan ilk belediyeyiz. Her zaman da bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü belediyecilik sadece yol açıp, park yapmak, temizlik hizmeti sunmak değildir. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşımızın ihtiyacına yönelik merkezleri hizmete sunuyoruz. Otizm Spor Eğitim Merkezimizde de otizmli bireylerimiz uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alarak, olumlu yönde ilerlemeler kaydetmektedirler”

Merkezde eğitim gören otizmli bireylerin aileleri de Başkan Özakcan’a teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını dilediler.

Yorumlar