Osman Usta’dan sanatseverlere torna gösterisi

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 11.’sini düzenlediği Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun halk tanıtımı başladı.Tanıtım çalışmaları kapsamında Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş’in torna gösterisi...

Google Haberlere Abone ol
Osman Usta’dan sanatseverlere torna gösterisi

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 11.’sini düzenlediği Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun halk tanıtımı başladı.

Tanıtım çalışmaları kapsamında Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş’in torna gösterisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Açık havada gerçekleştirilen tanıtımda, Menteş’in torna gösterisi yoğun katılımla tamamlandı. Osman Menteş, gösteriyi izleyen çocukların isteğini de kırmayarak onlara küçük vazolar ve kupalar üretip, hediye etti. Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş’in torna gösterisi yaptığı tanıtım etkinlikleri, Hamamyolu Caddesi Çarşı Camii yanında ve Espark AVM’de olmak üzere devam edecek. 17:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek torna gösterilerinde Osman Usta, marifetlerini ve ustalığını Eskişehirli sanatseverler için sergileyecek.

Yorumlar