Mevsimin fidanları görücüye çıktı

Bilecik’in Ertuğrulgazi mahallesinde kurulan Köylü Pazarında fidan satışı başladı.Bu ayda meyve ağacı fidanları almak isteyen Bilecikliler, tercihlerine uygun olan fidanları alıyorlar. Meyve veren ağaç fidanlarına en çok köylerden talep...

Google Haberlere Abone ol
Mevsimin fidanları görücüye çıktı

Bilecik’in Ertuğrulgazi mahallesinde kurulan Köylü Pazarında fidan satışı başladı.

Bu ayda meyve ağacı fidanları almak isteyen Bilecikliler, tercihlerine uygun olan fidanları alıyorlar. Meyve veren ağaç fidanlarına en çok köylerden talep oluyor. Fidan satıcısı Onur Alıngan, bu yılda sezon için istenilen ve çiftçiler tarafından alınan çok sayıda fidan getirerek satışa sunduklarını belirterek, "Fidan mevsimi bu aylarda başlayarak Nisan ayı sonuna kadar devam ediyor. Bilecik halkı yeşile biraz daha fazla önem veriyor. Bu da işimize gayet iyi yansıyor ve çok memnunuz. Meyve ve ceviz fidanları 15 lira, çam ve selvi ağaçları 10 lira ve kestane fidanları ise şuan 25 liradan satışa sunuyoruz. Fidanlarımızı tüplü olarak satışa sunuyoruz" dedi.

"Bir fidan alındığı zaman kırık kökleri kesilir"

Fidan satıcısı Onur Alıngan, fidan dikmek isteyen vatandaşlara işin püf noktalarını anlatarak, "Bir fidan alındığı zaman kırık kökleri kesilir. Dikildiğinde aşısı dışarıda kalacak, toprağın altına girmeyecek şekilde dikilir. İlaçlama haziran ayında başlanır ve ağustos ayında da ilaçlama yapılması gerekir" dedi.

Öte yandan fidan satıcısı Onur Alıngan, kışın yaklaşmasıyla birlikte bağ ve bahçelerde hazırlıkların başladığı ifade ederek, çiftçiler, çeşitli meyve fidanı alarak bahçelerine ve tarlarına da fidanları özenle dikeceklerini söyledi.

Yorumlar