KOÜ öğrencilerinden ABD Başkanı Trump’ın Kudüs açıklamasına tepki

ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs açıklamasını protesto etmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Kocaeli Üniversitesi Komisyonu tarafından eylem düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
KOÜ öğrencilerinden ABD Başkanı Trump’ın Kudüs açıklamasına tepki

ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs açıklamasını protesto etmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Kocaeli Üniversitesi Komisyonu tarafından eylem düzenlendi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın, Tel Aviv’de yer alan ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını açıklaması ve Kudüs’ü İsrail Devleti’nin başkenti olarak tanıma kararı, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Kocaeli Üniversitesi Komisyonu tarafından Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi’nde yapılan eylemle protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Üniversitesi Komisyonu Başkanı Mücahit Sarımsakçı ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı Kudüs eyleminde ABD Başkanı Tramp, “İşbirlikçi ABD, kahrolsun İsrail. Müslüman uyuma Kudüsüne sahip çık” sözleri ile protesto edildi.

Eylem sırasında basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Üniversitesi Komisyonu Başkanı Mücahit Sarımsakçı, “Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ediyor. 2003’te ABD dışişleri bakanının ‘Orta Doğu’da 22 ülke dönüşüme uğrayacak’ söylemi, harap olan onca ülkeden sonra, 2017’de başkent değiştirme noktasına gelmiştir. Siyonizm taşeronu Tramp, Filisti’in başkenti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerika Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarına dair değiştirme açıklamasında bulunmuştur. Kudüs ile ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir netice ile karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya, Yemen’e bütün düyaya katliam yayan seri bir katildir. ABD, kendi kıtasında çıkıp, Orta Doğu’da işgalci, İsrail’in planlarına öncü kuvvet olarak zemin hazırlamaktadır. Bu çıkış aynı zamanda ABD’nin bu plandaki yerini alenen ayyuka çıkarmaktadır. Bu plan bölgemizi ve insanlığı tehdit eden, Irak’ı parçalayan, Suriyelileri mülteci hale getiren, bir ucu Türkiye’mize dayanan siyonizm planıdır” açıklamalarında bulundu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar