İznik Balkanlar’la bağını kardeşlik ile perçinledi

Bursa’nın İznik Belediyesi, Osmanlı’nın 600 yıl önce hüküm sürdüğü topraklarla kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.İznik Belediyesi heyeti, Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yer alan Tutin Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarete AK Parti...

Google Haberlere Abone ol
İznik Balkanlar’la bağını kardeşlik ile perçinledi

Bursa’nın İznik Belediyesi, Osmanlı’nın 600 yıl önce hüküm sürdüğü topraklarla kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.

İznik Belediyesi heyeti, Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yer alan Tutin Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Bursa milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve meclis üyeleri katıldı. Heyete ev sahipliği yapan Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç, "Türkiye bizler için çok mühim bir ülke. Bu yüzden bizler Türkiye ile olan münasebetlerimizi çok önemsiyoruz. Bunu en samimi bir şekilde itiraf etmek isterim ki, Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kendimize ve insanlığa umut olarak görüyoruz. Kendisinin desteklerini her zaman Balkan’lar da hissediyoruz. Allah ona yardım etsin ve uzun ömürler versin" dedi.

Kuçeviç, heyete önemli projeleri olan sanayi bölgesi projesini de izleterek Türkiye’den destek istedi.

Başkan Osman Sargın ise, "Balkan ülkeleri ile sosyal, kültürel ve ekonomik bağları güçlendirerek, ecdadın 600 yıl önce hüküm sürdüğü topraklarda kardeşlik bağlarını pekiştirmek istiyoruz. Balkanlar bizim için ayrı bir yer olmaktan ziyade kendi ülkemiz. Balkanlar’daki bir meseleyi, bir ihtiyacı adeta kendi ülkemizin bir ihtiyacı gibi görüyoruz. Bu yüzden mazlumların gür sesi, suskun dünyanın hür sesi cumhurbaşkanımız Balkan coğrafyasına büyük destek ve hizmetler veriyor. Bizler de kendilerinin çizmiş olduğu bu yolda yürümeye devam ediyoruz" diye konuştu.

İznik ve Tutin isimlerinin birer sokağa verilmesi kabul görürken. Osman Sargın, Şemsudin Kuçeviç’e kardeşlik plaketi ve İznik çinili Osmanlı arması hediye etti. İznikspor Kulübü Başkanı Gökhan Demir de Başkan Kuçeviç’e isminin yazılı olduğu İznikspor forması takdim etti. Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç, heyete ilçenin şehrinin fotoğraflarından oluşan panolar verdi. İznik heyeti Tutin’de çeşitli temaslarda bulundu.

Yorumlar