Esnaf yılbaşından umduğunu bulamadı

Eskişehirli esnaf ve satıcıların yılbaşı alışverişlerinde ki beklentileri karşılıksız kaldı.Yılbaşı hazırlıkları için vatandaşların alışveriş yapmasını bekleyen esnaf bu yıl umduğunu bulamadı. Yılbaşı öncesinde piyasaların...

Google Haberlere Abone ol
Esnaf yılbaşından umduğunu bulamadı

Eskişehirli esnaf ve satıcıların yılbaşı alışverişlerinde ki beklentileri karşılıksız kaldı.

Yılbaşı hazırlıkları için vatandaşların alışveriş yapmasını bekleyen esnaf bu yıl umduğunu bulamadı. Yılbaşı öncesinde piyasaların hızlanmasını bekleyen işletme sahipleri bekledikleri satışı yapamadı. Vatandaşların maddi sebeplerin yanı sıra yılbaşını dışarıda kutlamak istemesi de bu durumda etkili olurken, esnaf alışverişlerin son saatlere kadar sürmesini bekliyor.

“Hindi zengin yemeği”

Eskişehir’de kasap dükkanı bulunan Kadir Şen, yılbaşı sofralarının ana yemeklerinden biri olan hindinin yerini tavuğa bıraktığını belirtirken, hindinin zengin yemeği olmaya doğru gittiğini ifade etti. Şen,“Önceki senelere göre satışlarımız biraz düştü. Özellikle de hindi satışlarında düşüş var. Ekonomik seviyesi yüksek olan insanlar hindiyi tercih ediyor. Bütün hindinin fiyatı 55 ila 60 TL arası değişiyor. Bu yüzden maddi durumu düşük olan vatandaşlar hindi yerine tavuğa yöneliyor” şeklinde konuştu.

“Bu sene durgunluk var”

Yeni yıla evde girecek olan Eskişehirlilerin, kuruyemişe ilgisi önceki senelere göre düşüş gösterdi. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde uzun yıllardır kuruyemiş dükkanı işleten İzzet Özgür, kuruyemişe ilginin az olduğunu ifade ederek, "Özgür, “Bu sene durgunluk var. Çok şükür, yine satış yapıyoruz ama önceki senelere kıyasla gözle görülür bir şekilde ilgisizlik var. Özellikle de fiyatı biraz daha yüksek olan kaju hiç satılmadı. Bu sene de karışık çerezlerin daha fazla ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Genel olarak 20 ve 40 liralık çerezler tercih ediliyor” dedi.

“Vatandaşlar büyük marketleri tercih ediyor”

Yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmezlerinden olan yılbaşı süslerinin satışındaki düşüş hakkında konuşan oyuncak dükkanı sahibi Yaşar Göl, ise şunları söyledi: “Yıllardır Eskişehir Hamamyolu’nda esnaflık yapıyorum. Bu seneki satışlarımız çok düştü. Vatandaşlar, büyük marketi tercih ediyor. Günlerdir kara kara düşünüyoruz. Önceden yılbaşına bir ay kala satışlarda artış olurdu. Bu sene ne oldu bilmiyorum ama ilgi çok düştü. Alışveriş merkezleri tıklım tıklım doluyken, çarşı esnafı sinek avlıyor. Yılbaşı süsleri ve oyuncaklar elimizde kaldı. Günün siftahını öğle vaktinde yaptık. Satışların azlığı keyfimizi kaçırıyor.”

Yorumlar