Başkan Kurt kütüphanecilerle buluştu

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yalnız Değilsiniz” konulu panel nedeniyle Eskişehir’e gelen Türk Kütüphaneciler Derneği yöneticileri ve Herkes İçin Kütüphane Projesi...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kurt kütüphanecilerle buluştu

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yalnız Değilsiniz” konulu panel nedeniyle Eskişehir’e gelen Türk Kütüphaneciler Derneği yöneticileri ve Herkes İçin Kütüphane Projesi (HİK) sorumluları Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete Herkes İçin Kütüphane Proje Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Proje Tanıtım Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Çelik, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal katıldı.

Odunpazarı Belediyesi’nin Herkes İçin Kütüphane Projesi’ne verdiği destek nedeniyle Başkan Kurt’a teşekkür eden Herkes İçin Kütüphane Proje Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, “Odunpazarı Belediyesi’nin desteği ile kadına yönelik şiddetin tartışılacağı bir panel düzenleyeceğiz. Odunpazarı Belediyesi kadınlar, çocuklar, yaşlılar için önemli projeleri hayata geçirdi. Odunpazarı Bölgesi’nde kütüphaneler açtı, Odunpazarlıları o kütüphanelerde yer alan binlerce kitapla buluşturdu. Ben Odunpazarı Belediyesine ve Başkan Kazım Kurt’a hem bize verdiği destek hem de Odunpazarlılar için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadınları ve çocukları ile mutlu bir Odunpazarı için çalışıyoruz”

Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldikten sonra farklı mahallelerde 13 adet kütüphane açtıklarını söyleyen Başkan Kurt, “Kadınları ve çocukları ile mutlu bir Odunpazarı için çalışıyoruz. Kütüphanelerimizden en çok kadınlar ve çocuklar faydalanıyor. Kadına yönelik şiddet ülkemizin can yakıcı sorunlarının başında geliyor. Bu konuda kadınları, erkeleri bilgilendirmek bizlerin en büyük sorumluluğu. Ben de sizlere Odunpazarı Belediyesi ve kütüphanelerine verdiğiniz destek için teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar