Ağız ve diş sağlığı çalışanları sorunlarına çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, ağız ve diş sağlığı çalışanlarının fedakarca görev yaptığını, sorunlarına çözüm beklediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ağız ve diş sağlığı çalışanları sorunlarına çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, ağız ve diş sağlığı çalışanlarının fedakarca görev yaptığını, sorunlarına çözüm beklediğini belirtti.

Kararman, 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, kamu ve özel sektörde görev yapan ve yaklaşık sayıları 50 bini bulan ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunlarının çözüm üretilerek, taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Hüseyin Kararman, "İçinde bulunduğumuz haftada bu amaçla atılan adımların olmasını temenni ederiz. Ağız ve diş sağlığı çalışanları; yoğun iş yükü, çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlar, performans ödemelerinde yaşanan sürekli geriye gidişler gibi sorunlarla uğraşmaktadırlar. Türkiye’de toplam 26 Bin 674 diş hekimi görev yapmaktadır. Bunlardan 9 bin 125’i Sağlık Bakanlığı’nda görevlidir. Sadece bakanlıktaki çalışan diş hekimlerimizi dikkate aldığımızda bir diş hekimine 8 bin 746 kişi düşmektedir. Diş hekimlerimiz ile birlikte diş klinik yardımcıları, diş teknikerleri ve ADSM’lerde, ağız ve diş sağlığı hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli çalışma arkadaşlarımız fedakârca çalışmaktadırlar. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir yılda 50 milyonun üstünde tedavide görev almaktadırlar. Görüldüğü gibi; yoğun iş yükü sağlık alanında her yeri sarmıştır. Fakat ısrarla sağlık çalışanlarının temel beklentisi olan yıpranma payı, döner sermayelerin yükseltilerek emekliliğe yansıtılması için hala gerekli adımlar atılmamıştır. Sağlık çalışanları için düzenlemeler yapılacağı söylemi artık bir an önce eyleme dönüşmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, diş klinik yardımcısı, diş teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere ADSM’lerde, ağız ve diş sağlığı hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanların sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” diye kaydetti.

Yorumlar