AFAD ekiplerinden, Körfez’de kurtarma tatbikatı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gölcük Değirmendere Çınarlık sahili açıklarında arama kurtarma tatbikatı düzenledi.Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 1999 depreminin yıldönümünde İzmit Körfezi’nin Değirmendere açıklarında gönüllü...

Google Haberlere Abone ol
AFAD ekiplerinden, Körfez’de kurtarma tatbikatı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gölcük Değirmendere Çınarlık sahili açıklarında arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 1999 depreminin yıldönümünde İzmit Körfezi’nin Değirmendere açıklarında gönüllü arama kurtarma kuruluşlarıyla birlikte suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Suda kurtarma tatbikatına, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün arama kurtarma teknisyenleri yanında Değirmendere Sualtı Topluluğunun (DESSAT) dalgıçları, TRAC Gölcük Şubesinin gönüllüleri, Deniz Polisi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri kurtarma personeli katıldı.

Tatbikatta bir manken, bir dalgıç ve bir de vatandaşı kurtaran ekipler, kurtarılan kişileri botlarla sahile taşıdılar ve 112 ambulansının sağlık ekiplerine teslim ettiler. Tatbikatla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, “Suda arama kurtarmanın farklı varyasyonlarını denediğimiz tatbikat başarıyla sonuçlandı. Tatbikat ile kurtarma ekiplerinin yeterlilikleri sınanarak önemli bir deneyim elde edildi. Acil durum kuruluşları arasındaki senkronizasyonu da test etmiş olduk. DESSAT, TRAC Gölcük Şubesi, deniz polisi ve 112 sağlık ekibine tatbikat destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Benzeri tatbikatları belirli periyotlarla tekrarlayacağız” dedi.

Yorumlar