PİYASALAR
IMKB     59.332
Dolar     1,7645
Euro     2,3275
Altın     650,41
ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU
İstanbul
4 / 5 °C
Ankara
-10 / -1 °C
İzmir
2 / 12 °C
Erzurum
-24 / -8 °C
Konya
-8 / 3 °C
YORUMLANAN
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 Haziran 2009 Salı 09:49

Miras kavgası meclise taşındı

Şemdin Sakık, DTP'li Sırrı Sakık'ın da bulunduğu 4 kardeşini, mirası gasp ettikleri iddiasıyla Meclis'e şikâyet etti.

Diyarbakır'da hapis yatan Şemdin Sakık, DTP'li Sırrı Sakık'ın da bulunduğu 4 kardeşini, mirası gasp ettikleri iddiasıyla Meclis'e şikâyet etti. Sırrı Sakık'tan yanıt geldi: Benim öyle kardeşim yok

Kuzey Irak'ta 13 Nisan 1998 günü yakalanarak Türkiye'ye getirilen, terör örgütü PKK'nın bir dönem iki numaralı ismi Şemdin Sakık, aralarında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın da bulunduğu dört kardeşini Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na şikâyet etti. Şikâyetin konusu ise miras kavgası... Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde müebbet hapis cezasıyla hükümlü bulunan Şemdin Sakık, komisyona gönderdiği mektupta ilginç iddialarda bulundu. Sakık, 1986 yılında ölen babasından kalan arsa ve arazileri üvey kardeşleri Sırrı, Haluk, Görgü ve Namık Sakık'ın "gasp" ettiklerini öne sürdü. Sakık, üvey kardeşleriyle ilgili olarak, "Baba mirasımız dört harami tarafından gasp edildi" ifadesini kullandı.

'HAKKIMIZI İADE ETSİN'

Üvey kardeşlerinin kendisi hakkında 1989 yılında "gaiplik" (uzun süre ortadan yok olma durumu) kararı çıkarttırdıklarını anlatan Sakık, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Üvey kardeşlerim hem baba mallarını, hem de dağda olmamdan yararlanarak ihaleler yoluyla elde ettikleri milyon dolarları har vurup harman savuruyor. Bense 11 yıldır cezaevinde dilenerek yaşıyorum. Meclis kürsüsünde kardeşlik, hak, hukuktan söz eden Sırrı, feryadımı duymadı. Aynı çatı altında bulunduğunuz Sırrı Sakık'ı huzurunuza davet ederek, cezaevindeki iki kardeşinin haklarına tenezzül etmemesi gerektiğini söylemenizi, hakkımızı iade etmesini talep ediyorum. Söylediklerimin doğru olduğu, Muş Tapu Kadastro Müdürlüğü'ndeki kayıtlarından görülebilir."

'KİMYAMIZI BOZUYOR'

DTP'li milletvekili Sırrı Sakık da bunun üzerine Diyarbakır Cezaevi Müdürü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nü arayarak, Şemdin Sakık'ın hakaret dolu olduğunu iddia ettiği mektuplarına engelleme getirilmesini istedi. Sakık, "İnsanların haysiyetiyle, onuruyla oynanan mektuplar dışarı yansıyor. Bunu engelleyin" uyarısında bulundu. Konu hakkında SABAH'a konuşan Sırrı Sakık, kardeşinin iddialarına ilişkin olarak da, "Benim böyle bir kardeşim yok. Kimyamızı bozuyor. Babam hayattayken malları paylaştık. Ortada gasp yok" dedi ve şöyle konuştu: "Muş'ta 20'ye yakın kooperatif yaptırdık. Ailede durumu iyi olmayanlara ikişer daire verdik. Şemdin, ailemize gölge düşürecek açıklamalar yapıyor. Kendini kirleten biri, bizi de kirletmeye çalışıyor. Hatta dağdayken de öldürülmem için tuzak kurdu. Bunu en iyi bilen PKK kurmaylarıdır."

YORUMLAR
Davut A.s gelen iki davacı
Neşet Ulavur
İçlerinden biri söyle dedi,Bu benim kardeşimdir,onun 99 kounu vardır,benim ise 1 kounum var,böyle iken,onuda bana ver,dedi ve tartışmada beni bastırdı,Davut dediki Andolsun senin koyununu kendi koyunlarına katmak istemek suretiyle sana zulmetmiştiresasen ortakların pek çoğu birbirlerine haksızlık eder..sad.s.23,24..en güzelini elbette allah bilir
08 Şubat 2010 Pazartesi 14:21
78.187.97.117
ÖNE ÇIKANLAR
 
 
 
 
ANKET
Tayyip Erdoğan'ın sizin gözünüzdeki durumu nedir?