PİYASALAR
IMKB     59.984
Dolar     1,7625
Euro     2,3330
Altın     650,50
ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU
İstanbul
0 / 2 °C
Ankara
-7 / -1 °C
İzmir
-2 / 7 °C
Erzurum
-22 / -6 °C
Konya
-11 / 2 °C
YORUMLANAN
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
02 Eylül 2010 Perşembe 16:21

MHP'de 3 istifa daha

MHP'de referandum istifaları peş peşe gelmeye devam ediyor.

Denizli Belediye Meclisi'nin MHP'li üç üyesi daha referandumda "evet" oyu kullanacaklarını açıklayarak partilerinden istifa etti. Babadağ ilçesi belediye meclis üyeleri Zeki Yalınkaya, Ercan Çoban ve Cengiz Güven, hem partilerinin referandumda "hayır" cephesinde yer almasından hem de MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yümsek'in icraatlarını tasvip etmedikleri için istifa ettiklerini belirtti.

Babadağ Belediye Meclisi Üyesi Yalınkaya,12 Eylül1982'de darbeciler tarafından hazırlanan mevcut Anayasa'nın günümüz Türkiyesi'nin ihtiyaçlarına cevap vermediği ve değişmesi gerektiğinin, bütün partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kabul edilmiş bir gerçek olduğunu söyledi. Ülke demokrasisinin kalitesini yükseltecek, bireysel hak ve özgürlükleri genişleten anayasa değişikliği paketinin oylamasında partileriMHPile aynı görüşte olmadıklarını ifade eden Yalınkaya, "Değişikliğe sunulan önerilerin eksiklikleri de olsa, demokrasi yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple referandumda oyum 'evet' olacaktır. Ayrıca sayın belediye başkanımızla belediye hizmetlerinin yürütülmesinde derin fikir ayrılığı sebebiyle partimizden istifa ediyorum." dedi.

Çoban da referandumda "evet" diyeceklerin yanında olduğunu açıkladı.Anayasa değişikliğisürecini basından takip eden biri olduğunu belirten Çoban, "Ülkemizin, kendimin ve çocuklarımın geleceği açısından, Avrupa'da beş yıl demokratik bir ülkede yaşadığımdan dolayı partimin görüşlerine bu konuda katılmıyorum." şeklinde konuştu. 17-18 yaşlarında itibaren yurt dışında ülkücü olarak yetiştiğini dile getiren Ercan Çoban,CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af çağrısının, bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. MHP gibi milliyetçi bir partinin BDP ve CHP saflarında yer almasının tabandaki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını vurgulayan Çoban, şunları kaydetti: "Partiden istifa etmeyi düşünmüyordum ama o olayı da (genel af) duyduktan sonra 40 bin kişiyi şehit edenlerin affının olacağı yerde benim olmam mümkün değildi. O blokta partimin yer almasını istemiyorum. Bu, yerelde de sıkıntı yarattı. 'Bu ne biçim iş böyle? BDP ve CHP'nin bulunduğu bir yerde MHP nasıl yer alır?' diye tepki alıyoruz vatandaşlardan. Seçimden beri başkanımızla da hizmetler konusunda sıkıntılar vardı."

Cengiz Güven de arkadaşları Yalınkaya ve Çoban'la aynı görüşte olduğunu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
 
 
 
 
ANKET
Tayyip Erdoğan'ın sizin gözünüzdeki durumu nedir?