PİYASALAR
IMKB     59.332
Dolar     1,7645
Euro     2,3275
Altın     650,41
ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU
İstanbul
2 / 5 °C
Ankara
-7 / 0 °C
İzmir
2 / 11 °C
Erzurum
-23 / -8 °C
Konya
-8 / -1 °C
YORUMLANAN
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
14 Şubat 2010 Pazar 11:22

Meclis'teki Kavganın ANKETİ!

Meclis'te geçen hafta yaşanan kavgayı seçmen nasıl karşıladı? Bu konu halka soruldu. Ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. En çarpıcı olanı ise MHP ve Alevilerin tepkisi oldu.

Meclis'te 2 Şubat'ta yaşanan kavgalar ve Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin takındıkları tavrı halka sordular.

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, İstanbul'da 39 ilçede, 05- 09 Şubat 2010 tarihleri arasında, toplam 2.426 kişi ile görüşerek bir araştırma yaptı. Sonuçlar çok çarpıcı. .

Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 20,4’ü, Mecliste yaşanan büyük tartışmalardan AK Parti’yi sorumlu tutarken, seçmenlerin yüzde 29’u ise MHP’yi sorumlu görmekte.

Seçmenlerin yüzde 26,7’sine göre ise yaşananlardan her iki parti de sorumlu tutuyor. Bu konuda kanaat belirtmeyenlerin oranı hayli yüksek. Yüzde 21,7.

Araştırmaya katılanların yüzde 36,8’i tartışmalarla ilgili olarak Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın takındığı tavrı onaylarken, yüzde 48,7’lik bir kitlenin onaylamadığı ortaya çıkmaktadır. AK Partili seçmenlerin yüzde 64,8’i kendi liderlerinin davranışını onaylarken yüzde 22,4’ünün onaylamadığı görüldü.

CHP’li seçmenler bu konuda MHP’li seçmenlerden daha yüksek oranda AK Parti liderini sorumlu tutuyor. R.Tayyip Erdoğan’ı onaylamayanlar arasında kadınlar erkeklere göre belirgin şekilde daha fazladır.

İstanbullu seçmenlerin yüzde 64,2’si tartışmalar sırasında Devlet Bahçeli’nin takındığı tavrı onaylamıyor. Onaylayanların oranı sadece yüzde17,2’de kaldı. MHP’li seçmenlerin yüzde 48.2’si kendi liderlerinin davranışını onaylarken yüzde 41’inin onaylamadığı belirlendi.

AKTİF HABER

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
 
 
 
 
ANKET
Tayyip Erdoğan'ın sizin gözünüzdeki durumu nedir?