PİYASALAR
IMKB     60.608
Dolar     1,5155
Euro     1,9265
Altın     409,68
ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU
İstanbul
22 / 28 °C
Ankara
10 / 31 °C
İzmir
20 / 34 °C
Erzurum
5 / 25 °C
Konya
12 / 28 °C
YORUMLANAN
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
25 Haziran 2010 Cuma 11:56

Birand'ın kara mizahlık terör duyarlılığı

M.Ali Birand dün Kanal D Anahaber'de ilginç bir duyarlılığa imza attı. Bakan Atalay'ın terörün ekmeğine yağ sürmeyin' uyarılarına öyle haberlerle katıldı'ki kara mizah örneği oldu. Bahçeli'nin sözlerini de nasihat yaptı

Kanal D Anahaber yine bir ilke sahne oldu. Birand ekranlarda terör hassasiyetini ilginç bir yöntemle gösterdi. Ak Parti muhalifliği, anahaber bültenini adeta BDP sözcüsü yaptı.

BDP'li Demirtaş ve Sakık’ın toplumu gerecek terör örgütü sempatizanlarını ‘gaza’ getirecek açıklamaları uzun uzun verildi. Sonrasında Bahçeli’nin parti teşkilatını uyarısı haberi yer aldı.

Bahçeli’nin partisine yönelik uyarıların kendi kulaklarına da ‘küpe’ olacağını söyleyen Birand ekranlarda terör konusunda hassas olacaklarını ve bültenlerde buna dikkat edeceklerini söylemeleri tam bir kara mizah örneği oldu

RTUK VE İÇİŞLERİ UYARMIŞTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu üyeleri, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve bazı medya yöneticileri medyada terör haberlerinin verilmesinden doğan rahatsızlığa çözüm için 23 Haziran’da bir araya gelmişti.

Toplantıda terör konusundaki haberlerin verilmesindeki esaslara değinildi ve medyadan terörün ekmeğine yağ sürmemesi istenmişti.

İçişleri Bakanı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, öneri niteliğindeki görüşleri kamuoyu ile de paylaşmıştı.

Bakan Beşir Atalay’ın  'Terör olayı ne kadar etkili, çok uzun, acıları derinleştirici verilirse, terör örgütü o kadar propagandasını yapmış olur. Yazılı ve görsel basınımızın, terör örgütünün bu temel hedefini dikkate alarak yayın yapması gerekir'  görüşlerine yer verdiği toplantıda medyaya hayati bir görev düştüğü ifade edildi.

Toplantıda medya temsilcilerinin bu konudaki hassasiyetleri paylaştıkları da ifade edildi.

MUHALİF KANAL D'NİN BDP İLGİSİ

Toplantının üzerinden henüz iki gün geçmemişti ki Kanal D Anahaber Bülteni ilginç bir haber sunumuna imza attı.

Ak Parti muhalifliği yapan haber bülteninde Selahattin Demirtaş’a hiç yer almadığı kadar çok yer verildi. Demirtaş’ın neredeyse açıklamalarının tamamı verildi.

Özellikle Ak Parti’ye yönelik eleştirileri kesintisiz verildi. Demirtaş’ın ifadeleri arasında sadece Ak Parti muhalifliği değil, terör örgütü PKK ile uzlaşılmasına, masaya oturulmasına dair  ifadeler vardı.

Sırrı Sakık’ın meclis kürsüsünden hakaret eden konuşmasına da haber bülteninde uzun uzun yer verildi. Aynı oturumda diğer partilerin cevapları ise kısa kısa adeta geçiştirildi.

Siyasal olarak terör örgütü ile aralarında net ayrım olmadığı iddia edilen BDP’nin eş başkanı Demirtaş’ın ve Mecliste gerilimi tırmandıran BDP vekili Sırrı Sakık’ın, partilileri ve kamuoyunu gerilime sürükleyecek ifade ve hakaretlerine yer verildi.

Sonrasın, ekranlarda gözüken Birand’ın terör konusunda hassas davrandıklarını ve terörün ekmeğine yağ sürecek davranışlardan uzak duracaklarını ve haber bülteninin bu dönemde hassasiyetini artıracağını açıklaması ise tam bir kara mizah konusu oldu.
 

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
YORUMLAR
Türklüğü tartışılır
Bülent ERDİ
M.Ali Birandın geçmişine bir bakın. Türklüğünden bile şüphe ederim. Kanal D yide M.Ali BİRAND yüzünden izlemiyorum. Onun gibi gazeteciler olduğu müddetçe Türkiye terörden kurtulmaz.
26 Haziran 2010 Cumartesi 11:32
78.171.255.248