PİYASALAR
IMKB     59.984
Dolar     1,7625
Euro     2,3330
Altın     650,50
ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU
İstanbul
0 / 2 °C
Ankara
-7 / -1 °C
İzmir
-2 / 7 °C
Erzurum
-22 / -6 °C
Konya
-11 / 2 °C
YORUMLANAN
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
04 Mayıs 2010 Salı 07:49

5 Mayıs'ta ne olacak?

Dünya çapındaki sistem yöneticileri ve aynı zamanda tüm internet kullanıcıları için çok önemli bir gün.

Çünkü 5 Mayıs'ta ıCANN, ABD Hükümeti ve Verisign'ın başını çektikleri bir grup DNSSEC sisteminin ilk aşamasını devreye sokacaklar. Aslında son derece önemli ve faydalı olan bu gelişme, Çarşamba günü tüm Dünya'da internet erişimi sorunları yaşanmasına neden olabilir.

Domain Name System Security Extensions veya kısa adıyla DNSSEC; çok yaygın olarak kullanılan Domain Name System (DNS) ve ınternet Protocol (ıP) sistemleri tarafından sunulan bilgilerin daha güvenli hale getirilmesi için oluşturulan yeni bir dizi ek özelliği ifade eden bir terim.

DNSSEC'in devreye girmesiyle beraber tüm DNS sunucularından gelen yanıtlara dijital bir imza eklenecek ve böylece internet kullanıcıları ziyaret etmekte oldukları sitenin alan adının herhangi bir aldatmaca için kullanılmadığını ve güvenli olduğunu kolaylıkla tespit edebilecekler. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
 
 
 
 
ANKET
Tayyip Erdoğan'ın sizin gözünüzdeki durumu nedir?