Malazgirt’te, ‘Camiler ve din görevlileri haftası’ etkinliği

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde ’Camiler ve din görevlileri haftası’ etkinliği düzenlendi.Bu yıl ki teması ’Cami, şehir ve medeniyet’ olarak kabul edilen ‘Camiler ve din görevlileri haftası’, Muş’un Malazgirt ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Malazgirt’te, ‘Camiler ve din görevlileri haftası’ etkinliği

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde ’Camiler ve din görevlileri haftası’ etkinliği düzenlendi.

Bu yıl ki teması ’Cami, şehir ve medeniyet’ olarak kabul edilen ‘Camiler ve din görevlileri haftası’, Muş’un Malazgirt ilçesinde de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Malazgirt Öğretmenevi Konferans salonunda yapılan etkinliğe, Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, MHP ilçe Başkanı Yıldırım Tutar, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, daire amirleri, din personeli ve vatandaşlar katıldı. Malazgirt Müftülüğü İmam hatibi Erkan Toplu’nun sunumundaki etkinlik, Sela ve Kur’an-ı Kerim tilavetin okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, "Bu sene ‘Camiler ve din görevlileri haftası’nda, İslam’ın birey, toplum ve dünya tasavvurunda önemli bir yer tutan, Müslüman bilincin üç köklü kavramını ve bunların İslam’la, hayatla ve birbirleriyle ilişkisini ele alıyoruz. Bir hafta boyunca ülkemiz genelinde ‘Cami, şehir ve medeniyet’ konularını incelemeye, işlemeye ve öğrenmeye çalışacağız” dedi.

Daha sonra Muş İl Müftü Yardımcısı İsmail Aktoprak tarafından da camilerin ve din adamlığının geçmişi hakkında bilgiler vergi.

Konuşmanın ardından emekliye ayrılan imamlara, başarılı müftülük personellerine, hayırsever iş adamlarına cami ve kuran kurslarına verdikleri desteklerden dolayı plaket takdimi yapıldı.

Yorumlar