Bordo Bereliler kimdir? Bordo Bereliler hakkında her şey!

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) göz bebeği olan özel askeri birliktir. Peki, Türkiye'nin AFRİN operasyonunda önemli bir rol alan Bordo Bereliler kimdir? Bordo Bereliler nasıl seçilir? Bordo Bereliler eğitimi? Bordo Bereliler ile ile ilgili bütün detaylar haberimizde;

Google Haberlere Abone ol
Bordo Bereliler kimdir? Bordo Bereliler hakkında her şey!

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği askeri birimidir. Diyarbakır Sur'da terör örgütü PKK'ya karşı Meskun Mahal operasyonları ile göz doldrumuştu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ tarafından hedef alınan Bordo Bereliler, kanlı darbe girişimine engel olmayı başarmıştı. Türkiye'nin Afrin operasyonunda da Meskun Mahal operasyonlar yürüten Bordo Bereliler peki kimlerden seçiliyor? Kimler Bordo Bereli olabilir? Bordo Bereliler hakkında merak ettiklerinizin cevabı;

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Küvvetlerin halihazırdaki en elit askeri birliğidir. Özel Kuvvetler Komutanlığı (Bordo Bereliler), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaş askerleden seçilerek oluşmuştur. 

Bordo Bereli Askerler, Türkiye'yi iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim koşullarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutulur. Bu eğitimi başarı ile geçen özel askerlere Bordo Bereli isimi verilmektedir. 

bordo bereliler

Peki kimler Özel Kuvvetler Komutanlığı (Bordo Bereliler) olabilir?

Özel Kuvvetler Komutanlığı (Bordo Bereliler) sınıfına dail olmak için gönüllülük esastır. Özel kuvvetlerde görev yapmak isteyen askerler, çeşitli seçmelere tabi tutulur. 

Özel Kuvvetler Komutanlığı (Bordo Bereliler) ne zaman kuruldu?

Profesyonel asker olan Bordo Bereliler, 1992 yılında Tugay seviyesinde kuruldu. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan Bordo Bereli asker olmak isteyen profesyonel askerler, ekstradan 6 ay daha komando ihtisas kursu görmesi gerekiyor. 

Bordo Bereliler eğitimi

Bordo Bereliler, seçildikten sonra 3 yıla yakın balık adam, paraşut, bomba imha, keskin nişancılık, hayatı idame ve çeşitli kurslar görürler. 

bordo bereliler

Bordo Bereli fiziki özellikleri

Bordo Bereliler, belirli fiziksel özellik sahibi olmaları gerekiyor. 1.75-1.90 arası boya sahip olan Bordo Bereli askerlerin mesleklerini en üst derecede içsellestirmeleri gerekiyor. 

Bordo Bereliler inanılmaz baskı altında doğru karar verebilme eğitimi alırlar. Bordo Bereli askerler, paramedikal seviyede tıbbi bilgisine sahiptirler. 

Bordo Berelilerin kullandığı silahlar

Bordo Bereliler, en dogal arazi şartlarında elde edilecek malzemelerden bile silah üretme becerisine sahiptir. 

Bordo Bereliler, Almanya'da, 26 ülkeden gelen Özel Kuvvetlerin katıldığı Dünya Özel Kuvvetler Şampiyonasında, Amerika'nın "Delta Force" da dahil olmak üzere tüm özel kuvvetleri geride bırakarak 1. olmayı başarmışlardır.

Yorumlar