Turkcell'den "güvenli e-ticaret" hamlesi

- Turkcell hayata geçirdiği güvenli e-ticaret platformunun duyurusunu Alaçatı'da yaptı. İlk aşamada seyahat sitesi Fulltrip ve Blu TV'yi platforma dahil eden, hızlı giriş ve Paycell ile çok aşamalı güvenlik sağlayan Turkcell, e-ticarette fark yaratmayı hedefliyor - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: - "Hayata geçirdiğimiz Turkcell güvenli e-ticaret platformu ile en güvenli şekilde müşteri kabulünü ve ödemeyi sağlayan katman yarattık. Herkese açığız, bu teknolojilerle ekosistem oyuncularını güçlendireceğiz" - "Müşterilerimiz günde 28 dakikaya yakın zamanını Dergilik uygulamasında geçiriyorlar, 25 dakikaya yakın müzik dinliyorlar, 50 dakikaya yakın televizyon seyrediyorlar, 6 dakika BİP'le, 16 dakika normal telefonla konuşuyorlar, yaklaşık 18 dakika da mesajlaşıyorlar" - "İnternetin pahalılaşmasını gerektirecek bir yolda umarım ilerlemeyiz. İnternetin herkesin erişebileceği bir alan olması lazım. Başbakanımızın çok iyi bildiği konular bunlar. Şirketlerimizin ve insanımızın rekabet gücünü korumamız lazım"

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'den "güvenli e-ticaret" hamlesi

İZMİR (AA) - Turkcell hayata geçirdiği güvenli e-ticaret platformunun duyurusunu Alaçatı'da yaptı. İlk aşamada seyahat sitesi Fulltrip ve Blu TV'yi platforma dahil eden, hızlı giriş ve Paycell ile çok aşamalı güvenlik sağlayan Turkcell, Türkiye'nin e-ticarette fark yaratmasını hedefliyor.

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası kapsamında Alaçatı'da gazetecilerle bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, turnuva ile şirketin gelecek dönem hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Toplantı kapsamında iki yeni hizmetin duyurusunu yapan Terzioğlu, Turkcell olarak kendilerini "Dünyanın dijital operatörü" olarak tanımladıklarını söyledi. Teknoloji odaklı altyapı sağlayıcısı olmaktan, hizmet odaklı deneyim sağlayıcısı olma sürecinde olduklarını belirten Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Bu değişim, müşterilerimizin bugünkü ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklı. Bir gün bin 440 dakika. Bu bin 440 dakinanın her biri, müşterilerimiz için bilgi, eğlenme, öğrenme ihtiyacı ile dolu dakikalar. Biz bu bin 440 dakikanın her birini en iyi şekilde işlemek istiyoruz. Yaklaşık 10 gün önce Lifecell'i Türkiye'de lanse ettik ve şu an Lifecell dakikada 2 müşteri kazanıyor.
Amacımız, müşterilerimize datayı ham olarak değil, işleyerek sunmak ve o bin 440 dakikalık günlük hayatlarına değer katmak. Lifecell'in herşeyi internet olacak. En önemli özelliği ise BiP'le internetten konuşturması. Tam anlamıyla dijital bir operatör ve Turkcell kadar müşterilerimizin kalbine yerleşecek."


- "Tüm yerel gazeteleri Dergilik'e taşıyacağız"


Turkcell'in müzik platformu fizy'de şu an 9 milyon abone bulunduğunu belirten Terzioğlu, Turkcell TV Plus'ın da 1,5 milyon aboneyi geçtiğini, müşterilerin günde 50 dakika cep telefonu ve tabletlerden TV Plus'la televizyon izlediğini dile getirdi.

Dergilik uygulamasında 400'e yakın dergi ve 10'dan fazla gazete bulunduğunu anımsatan Kaan Terzioğlu, önümüzdeki dönemde bütün yerel gazeteleri de Dergilik uygulamasına taşıyacaklarını, şu an Dergilik üzerinden günde 30 bine yakın gazete, 70 bine yakın dergi okunduğunu bildirdi.

Terzioğlu, "Müşterilerimiz günde 28 dakikaya yakın zamanını Dergilik uygulamasında geçiriyorlar, 25 dakikaya yakın müzik dinliyorlar, 50 dakikaya yakın televizyon seyrediyorlar, 6 dakika BiP'le, 16 dakika normal telefonla konuşuyorlar, yaklaşık 18 dakika da mesajlaşıyorlar." dedi.


- "Cep telefonu ve içindeki SIM kart, çift seviyeli güvenliği sağlayan en iyi metot"


Kişilerin yıl içinde bir sene sonraki tatil dönemi için, o günleri özleyerek çalıştığı yorumunda bulunan Terzioğlu, "2018 yılında 116 gün resmi tatilimiz var, tatilde yaklaşık 167 bin dakika geçireceğiz ve seyahat sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de en önemli e-ticaret segmenti." ifadelerini kullandı.

Terzioğlu, Turkcell güvenli e-ticaret platformu ile en güvenli şekilde müşteri kabulünü ve ödemeyi sağlayan katman yarattıklarını belirterek, platformun herkese açık olduğunu aktardı.

Platform ve içinde barındırdığı teknolojilerle ekosistem oyuncularını güçlendireceklerine dikkati çeken Terzioğlu, ekosistem oyuncularının müşteri kazanımı ve operasyon maliyetlerini azaltıp, yaptıkları işi güvenli hale getireceklerini, platformun tüm ekosisteme açık bir çalışma olarak tasarlandığını söyledi.

Türkiye'deki e-ticaretin büyüme potansiyelinden bahseden Terzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"E-ticaretin yaklaşık üçte biri seyahat sektörü ile alakalı. Seyahat sektörü bizim açımızdan da Turkcell güvenli ticaret platformumuzu lanse etmek istediğimiz ilk segment oldu. Bu kapsamda iki uygulama paylaşacağız. Bunlardan ilki Fulltrip. Fulltrip, gelişmiş içeriği, 120 havayolu, 220 binden fazla otel, 4 binden fazla kiralama ofisi 250 farklı noktaya 1000'den fazla tur seçeneği ile seyahatle ilgili tüm içeriği müşterilerimize sağlayan, müşterilerimiz seyahat ederken onlara gittikleri lokasyonla ilgili rehberlik hizmeti sunan, seyahati özlenen bir deneyim haline getiren bir seyahat sitesi.

Turkcell müşterisi olsun ya da olmasın, cep telefonu numarasını bilen herkes, telefonu ile bu siteye girip hizmetlerden anında yararlanmaya başlayacak. Türkiye'de güvenli ticaret platformunu kurgularken düşündük ki, cep telefonu ve içindeki SIM kart çift seviyeli güvenliği sağlayan en iyi metot."



- "Seyahati taksitlendirme seçeneği olacak"


Fulltrip.com adresinde hızlı giriş teknolojisini de hayata geçirdiklerini anlatan Terzioğlu, bu teknoloji sayesinde numara girilerek yapılan girişlerin en güvenli üyelik girişlerinden birisini sağladığını söyledi. Yeni ürün kapsamında yapılacak ödeme şekli ve ödemenin güvenliği ile ilgili de bilgi veren Terzioğlu, ödemelerin güvenli ve taksitlendirme kabiliyetine sahip olduğunu anlattı.

Kaan Terzioğlu, platform kapsamında müşterilerin Turkcell tüketici finansman şirketinden yararlanıp, seyahat giderlerini taksitlendirebileceklerini vurgulayarak, Paycell ile ödemelerin faturaya yansıtılma ya da kredi kartı ile ödeme seçeneklerinin de müşteriye sunulacağını söyledi.

Fulltrip'den seyahat satın alındığında, müşterilere ek hizmetler sunacaklarını bildiren Terzioğlu, "Fulltrip.com üzerinden yurt dışına seyahat satın aldığınızda, Piri uygulaması ücretsiz gittiğiniz şehri size gezdirecek. Seyahat süresince 25 GB'lık Lifebox'da ücretsiz yer açacağız, ücretsiz rehberlik hizmeti verip, taksitlendirme imkanını da müşterilerimize getirmiş olacağız." diye konuştu.


- "Blu TV'de Turkcell'in güvenli ticaret platformuna girdi"


İkinci yeniliğin de Blu TV ile ilgili olduğunu bildiren Terzioğlu, Blu TV'nin de Turkcell güvenli ticaret teknolojisini kabul eden sitelerden biri olduğunu, Blu TV'nin de hızlı giriş seçeneği ve Paycell ödeme imkanı ile güvenli ticaret platformunun bir parçası olduğunu duyurdu.

Kaan Terzioğlu, önümüzdeki dönemde platforma çok sayıda şirketin katılmasını beklediklerini dile getirerek, platformun parçası olan şirketlerin elde edeceği avantajlardan bahsetti.

Paycell'in içinde barındırdığı özellikler ve avantajlar hakkında katılımcılara bilgi veren Terzioğlu, tüm operatörlere açık olan bu ödeme sisteminin, pazar payının her geçen gün arttığını ve artmaya devam edeceğini anlattı.

Terzioğlu, hızlı giriş özelliği kapsamında sosyal medya hesapları ile bağlanmanın ortadan kalkacağına işaret ederek, bu sayede şirketlerin gerçek kullanıcıya ulaşacaklarını, müşteriye olan güvenin sağlanacağını dile getirdi.

Terzioğlu, "Hem BluTV'de hem de Fulltrip'te tüm operatör kullanıcıları, Turkcell'in hızlı giriş teknolojisi ile şifre unutma derdi olmadan sadece telefon numaralarını girerek üye olabiliyor." dedi.


- "BİP'ten anlık mesajlaşma ile çağrı merkezi hizmeti verilecek"


Konuşmasının sonunda yeni ürünlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaan Terzioğlu, söz konusu ürün ve hizmetler kapsamında Türkiye'nin datasının Türkiye'de kalacağı prensibinden hareketle, bu konuyu önemsediklerini söyledi.

Güvenli e-ticaret platformu kapsamında BİP'den anlık mesajlaşma ile çağrı merkezi hizmeti vereceklerini bildiren Terzioğlu, müşteri hizmetlerinin de dijital olarak konumlandırıldığını anlattı. Terzioğlu, Fulltrip kapsamında her türlü değişim ve iptal süreçlerinin dijitalleşeceği duyurusunu yaparak, bu özelliğin de 1 ay sonra devreye alınacağını bildirdi.

Fizy'nin içeriğine ilişkin bir soru üzerine Terzioğlu, "Benim hayalim fizy'nin sadece içerik tüketilen değil, içerik üretilen bir platforma dönüşmesi, yeni sanatçıların ortaya çıkması için bir platform haline gelmeli." dedi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, 220 binden fazla otel, 120 havayolu, 4 binden fazla kiralama ofisi, 250 farklı yere binden fazla tur seçeneğini bünyesinde barındıran Fulltrip ile bireysel kullanıcılar ve şirketler tüm seyahat planlamalarını tek bir platform üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Fulltrip ile araç kiralama, gemi turu, havalimanı bilgi ve transferi, otel rezervasyonu, otel çevresi restoran önerileri, seyahat rehberi, uçak ve vize hizmetleri gibi uçtan uca seyahat ile ilgili tüm işlemler yapılabiliyor.

Kaan Terzioğlu, Özel İletişim Vergisi'nde yapılan düzenlemeye ve Telsiz Kullanım Ücretleri'ne yönelik soruya ise şu yanıtı verdi: "Yeni Vergi Tasarısı'nın bir kısmı bizim sektörümüzle alakalı. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki hafta Komisyon çalışmaları devam edecek. Biz de görüşlerimizi ifade ediyoruz. Umuyorum karşılıklı görüş alışverişleri Türkiye için en doğru çözüme bizi ulaştıracak. İnternetin pahalılaşmasını gerektirecek bir yolda umarım ilerlemeyiz.

İnternetin herkesin erişebileceği bir alan olması lazım. Başbakanımızın çok iyi bildiği konular bunlar. İnanıyorum ki Türkiye'nin geleceğinde dijitalleşme, dijital ekonomi çok önemli yer alacak. Burada da bütün şirketlerimizin ve insanımızın rekabet gücünü korumamız lazım. Telsiz Kullanım Ücreti, mobil interneti sabit internete göre pahalılaştıran, maliyetini yükselten bir konu. Bizim tercih ettiğimiz bir metot değil ama devletimizin de bir gelir planlaması var. İstişare içinde en doğru çözümü bulacağımıza inanıyorum."


- Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası


"Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası"na ilişkin de bilgi verdi. Turnuva kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı katılımcıların Alaçatı'da bulunduğunu dile getiren Terzioğlu, ilki 2007 tarihinde, bir kısmı Yunan adalarından, toplamda 17 tekne ile başlayan turnuvanın bu sene 80 tekne katılımı ile Avrupa'nın en büyük turnuvalarından biri haline geldiğini söyledi.

Terzioğlu, av sahasının bu sene bin 200 kilometrekarelik bir alana yayıldığına işaret ederek, ekiplerin bugün saat 16.00'da oltalarını sudan çıkaracaklarını, marinaya dönen teknelerden çıkan balıklar tartıldıktan sonra hakem kararlarının açıklanarak şampiyon ekibin belirleneceğini bildirdi.

Turnuvada Uluslararası Sportif Balıkçılık Birliği kurallarının geçerli olduğunu, nesli tükenme tehlikesinde sınıra yaklaşan türler için "Yakala-Bırak" kuralının uygulandığını anımsatan Terzioğlu, turnuvanın bu akşam 19.30'da başlayacak ödül töreni ve kapanış partisiyle son bulacağını aktardı.

Yorumlar