Venezuela'da Maduro'ya karşı 'darbe' girişimi

Venezuela'da daha önce Chavez'e karşı darbe girişiminde bulunan muhaliflerin organize ettiği gösterilere karşı Maduro da kendi destekçilerini meydanlara çağırdı. Karşılıkla gösterilerin yapıldığı saatlerde vatandaşların üzerine ateş açarak darbeye zemin hazırlamaya çalıştığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Venezuela'da Maduro'ya karşı 'darbe' girişimi
Venezuela'nın başkenti Caracas'ta daha önce Hugo Chavez'e karşı darbe girişiminde bulunan muhaliflerin başını çektiği binlerce kişi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto etmek için toplandı. Muhalif Demokratik Birlik koalisyonunun organize ettiği protesto gösterisinde muhalifler, Maduro'nun görevden alınması için seçim konseyine referandum talebinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin sıkı önlemlerine rağmen yer yer şiddet olaylarının yaşandığı gösteride, polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Yerel medya, gösteri henüz başlangıç aşamasındayken kalabalığa öncülük eden birçok eylemcinin gözaltına alındığını duyurdu.

Muhalefet ittifakının lideri Jesus Torrealba, yandaşlarına yaptığı konuşmada, "Kampanyamızın bir sonraki adımı Maduro'yu iktidardan indirmek. Bugün, nihai mücadelemizin başındayız" dedi.

Torealba konuşmasında, büyük sorun haline gelen açlığa karşı ülke genelinde gösteriler düzenleme çağrısında bulundu.

MADURO: DARBE GİRİŞİMİN BERTARAF ETTİK

Devlet Başkanı Maduro da aynı gün kendi destekçilerine gösteri çağrısı yaparak muhalifleri darbe planlamakla suçladı.

Maduro, silah ve patlayıcılarla kalabalığa ateş eden ve suçu güvenlik güçlerinin üzerine atmaya çalışan bir grubun yetkililerce gözaltına alındığını söyledi.

Maduro, "Bugün, Venezuela ve Caracas'ı ölüm ve şiddetle teslim almak isteyen bir darbe girişimini bertaraf ettik" diye konuştu.

ÜLKE SERMAYESİNİ ELİNDE BULUNDURAN MUHALİFLER

Ülke sermayesini elinde bulunduran ve bunu Maduro'ya karşı kullanarak ekonomik zayıflık yaratmaya çalışan muhalifler Venezuela'daki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları devlet başkanının bir an önce görevden ayrılmasını ve erken seçime gidilmesini istiyor. Görev süresi 2017'de bitecek Maduro, yardımcılığını yaptığı sosyalist lider Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde 7,5 milyon oy alarak iktidara gelmişti.
 

Yorumlar