Venezuela ABD tehlikesine karşı OHAL ilan etti

ABD'den bir dış müdahale gelebileceğini savunan Venezuela yönetimi ülkede olağanüstü hal ilan etti

Google Haberlere Abone ol
Venezuela ABD tehlikesine karşı OHAL ilan etti
Güney Amerika'nın uzun süredir iç karışıklıklarla boğuşan ülkesi Venezuela'da yeni bir karar alındı. Ülkedeki muhaliflerin ABD desteğiyle hareket ettiğini savunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD veya herhangi bir ülkeden gelecek bir ‘dış müdahale’ ihtimaline karşılık iki aylık olağanüstü hâl ilân etti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) içerisinde de kendisini devirmeye yönelik komploların olduğuna inandığını belirtti. 

Ekonomik ve enerji krizleri nedeniyle zor günler yaşayan Venezuela’daki durum nedeniyle ABD ‘Maduro’nun başkanlık dönemini doldurmadan görevinden ayrılabileceği’ yönünde endişelerini bildirmişti.

Ülkede yüksek enflasyon, temel ihtiyaç maddeleri eksikliği ve günde 15 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle toplumsal huzursuzluk, hükümet karşıtı gösteriler ve grevler hız kazanıyor.

Maduro ise ülkesindeki ‘faşist sağ‘ın istekleri doğrultusunda ABD’nin Venezuela’ya yaptırım uyguladığını, Brezilya’daki ‘darbe süreci’nin de buna katkı sağladığını iddia etmişti.

Yorumlar