Paraguay'da 25 ton yasa dışı para ele geçirildi

Paraguay'da bir silah kaçakçısına ait olduğu iddia edilen 25 ton ağırığında Venezuela bolivarı ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Paraguay'da 25 ton yasa dışı para ele geçirildi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ekonomisinde yaşadığı büyük buhranları atlatmaya çalışan Venezuela, parasının önemli kısmını oluşturan bolivarları değiştirme hazırlıkları yaparken Paraguay'dan ilginç bir haber geldi. Paraguay'da polis, ülkenin kuzeyindeki Salto de Guaira kentinde 25 ton Venezuela bolivarı ele geçirdi. Ele geçirilen paraların Venezuela'dan çalınan paralar olduğu sanılırken polisten farklı bir açıklama geldi.

BBC'de yer alan habere göre, başkent Asuncion'a 400 kilometre uzaklıktaki Salto de Guaira'da bir evde gizlenmiş 25 ton Venezuela banknotu buldu. Emniyet yetkilileri, çantaların içine saklanmış ve bir duvara istiflenmiş banknotların bulunduğu evin 39 yaşındaki Paraguaylı bir silah tüccarına ait olduğunu aktardı. Sayıldıktan sonra değerleri belirlenecek paraların çoğunun 50 ve 100 bolivarlık banknotlar olduğunu kaydeden yetkililer, banknotların sahte dolar yapımında kullanılması planından şüphelendiklerini bildirdi.

VENEZUELA BANKNOTLARI DEĞİŞTİRME KARARI ALMIŞTI

Venezuela'da karaborsa da 100 bolivar ancak 0,03 dolara karşılık geliyor. Kalpazanların, değeri çok düşük Venezuela banknotlarını üzerindeki yazıları silerek sahte dolar basmak için kullandıkları biliniyor. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, aralık ayında 100 bolivarlık banknotun tedavülden kaldırılacağını açıklamıştı.

Yorumlar