GAÜN öğretim elemanlarından Fusion Fotoğraf sergisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk ve Grafik Bölüm Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından hazırlanan “Fusion Fotoğraf Sergisi GAÜN Cenani Konağı Kültür ve...

Google Haberlere Abone ol
GAÜN öğretim elemanlarından Fusion Fotoğraf sergisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk ve Grafik Bölüm Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından hazırlanan “Fusion Fotoğraf Sergisi GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, Füzyonun aslında iki atomun bir araya gelerek daha güçlü bir atom çıkarması olarak tanımlandığını ifade ettiği konuşmasında, "Gastronomik açıdan bakıldığında füzyon, kültürler arası mutfak anlamına geliyor. İki farklı kültürün bir araya gelerek oluşturduğu yeni bir yemek akımı diyebilirim. Gaziantep’te çok yaygın bir yemek olan Alinaziğin altında patlıcan söğürme değil de İtalyan risottosu ile verirseniz işte bu Türk ve İtalyan kültürünün birleşiminden oluşan yeni bir akım demektir" dedi. Sergide 30 eserin yer aldığını belirten Öğr. Gör. Uçuk, serginin açılma hikayesini katılımcılarla paylaştı. Uçuk, "Derslerine ilk girdiğim öğrencilerin üniversite hayatlarındaki son sınav bir uygulama sınavıydı ve ramazan ayına denk geldi. Ramazan ayına denk geldiği için uygulama sınavında yaptıkları yemekleri yiyemedik sadece bakabildik. Daha sonra bunları fotoğraflayalım dedik ve fotoğraflarına göre iftardan sonra değerlendiririz dedik. Bu şekilde ortaya çıkmış bir sergi" şeklinde konuştu.

Eserleri içerisinde gezdiği yerlerin ve yemeklerin fotoğraflarının yer aldığını aktaran Grafik Bölüm Uzmanı Bayram Bozhüyük, daha önce reklam fotoğrafçılığıyla ilgili çalışmaları olduğunu, oradaki fotoğrafların da derlenmiş hallerinin sergide mevcut olduğunu sözlerine ekledi. Serginin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Gaziantep’in çok farklı medeniyetlere, çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu belirterek, bu anlamda serginin çok önemli olduğunu söyledi. Sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Okumuş, sergide emeği geçenlere öğrencilere teşekkür etti.

Fotoğraf sergisi 05 - 13 Ekim tarihleri arasında GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Yorumlar