"Zulüm karşısında üç maymunu oynayanları millet sandıkta tasfiye edecektir"

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne karşı söylediği hakaret sözlerine karşı üç maymunu oynayan siyasetçilerin toplum tarafından sandıkta tasfiye edileceğini s.

Google Haberlere Abone ol
"Zulüm karşısında üç maymunu oynayanları millet sandıkta tasfiye edecektir"

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne karşı söylediği hakaret sözlerine karşı üç maymunu oynayan siyasetçilerin toplum tarafından sandıkta tasfiye edileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Hizmet Hareketi ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı söylediği 'in, örgüt, kan emici sülükler, alim müsveddesi, paralel yapı, yalancı peygamber, ininize gireceğiz ve haşhaşiler' sözünü kınayan Gündoğdu, bu hareketler karşısında 'duymadım, görmedim ve konuşmuyorum' diyenlere halkın hem 30 Mart'ta hem de 2015 genel seçimlerinde en güzel cevabı vereceğini kaydetti. Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Korkuteli, Elmalı ve Kaş'ın Ovaköy ve Kınık beldelerinde seçim çalışması yaptı. Erdoğan'ın, 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) imzaladığı Fethullah Gülen Bitirme Planı'nı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yalan üzerine algı oluşturarak harekete geçtiğini belirten Gündoğdu, Cumhuriyet tarihinde bir Başbakan'ın bir sivil toplum kuruluşuna siyasi parti gibi davranarak her türlü insanlık dışı hakareti yaptığını, yapmaya da devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, Hizmet'e ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı en ağır hakaretleri yaparken susanların siyasi sonlarının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'e girmeyen Erkan Mumcu gibi olacağını belirten Gündoğdu, mikrofon uzatıldığında her konuda fikir beyanında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in susmasının manidar olduğunu ifade etti. Gündoğdu, "Bir Başbakan düşün ki 3 aydır Hizmet'e ve Fethullah Hocafendi'ye her Allah'ın günü en ağır hakaretleri ediyor. Parti içinden bir Allah'ın kulu çıkıp da sen ne yapıyorsun Başbakan demiyor. Her konuda görüş belirten Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Hüseyin Çelik, Bayram Özçelik, Salih Kapusuz, Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu ve bakanlar susuyor. Bu zulüm karşısında sessiz kalanlar ve zulme ortak olanlar eninde sonunda hukuk karşısına çıkacaktır. Zulüm karşısında üç maymunu oynayan siyasetçileri sandık, Erkan Mumcu gibi siyasette saf dışı edecektir. Zulüm karşısında susmayan Ümmet Kandoğan, Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, İdris Bal, Hakan Şükür ve İdris Naim Şahin gibi cesur yürekli siyasetçilere ihtiyaç var. Zulümle ülke yönetilmez. Zulüm karşısında seslerini çıkarmayanları bu millet hiçbir zaman affetmeyecektir." diye konuştu.

"HUKUK SOMUT DELİLLER ÜZERİNE KURULUDUR"

Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık sonrası yargı üzerinde sivil bir darbe yaparak hukuku susturduğunu savunan Gündoğdu, kendisinin de bir avukat olduğunu ve hukukun temelinin soyut değil somut deliller üzere dayalı olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet olayı ile ilgili hiçbir konuda yargıya gitmeye yanaşmadığını aktaran Gündoğdu, "Başbakan'ın ortaya bir şikayeti varsa gideceği yer yargıdır. Hukuk soyutluk üzerine bina edilemez. Erdoğan, sabah kalkıyor Hizmet'e hakaret ediyor, akşam yatıyor hakaret ediyor. İninize gireceğiz diye sürekli tehdit ediyor. Kin, nefret ve millete gözdağı vermeye yönelik her söz makam ve mevkisi ne olursa olsun Anayasal suçtur. Erdoğan seçim meydanlarında suç işliyor. Kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve nefret söylemlerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu yaşananları bu milletin hiç zaman affetmeyeceğini belirten Gündoğdu, bu yapılan insanlık dışı her türlü saldırıya karşı sessiz kalanların modern şiirin öncüsü ve mütefekkir Sezai Karakoç'un 'Onlar sanıyor ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar.' sözünü hatırlatma gereği duyduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar