Zorlu Enerji Grubu, enerji gösterisi 2014 turnesi başladı

Zorlu Enerji Grubu tarafından, bu yıl 20. yaşını kutlayan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte hazırlanan enerji gösterisi 2014 turnesi başladı.    Osmaniye ve Denizli’nin ardından, gösterinin...

Google Haberlere Abone ol
Zorlu Enerji Grubu, enerji gösterisi 2014 turnesi başladı

Zorlu Enerji Grubu tarafından, bu yıl 20. yaşını kutlayan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte hazırlanan enerji gösterisi 2014 turnesi başladı.

    Osmaniye ve Denizli’nin ardından, gösterinin üçüncü durağı ise Manisa olacak. 5-9 Mayıs ve 12-16 Mayıs tarihleri arasında, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlü tarafından belirlenen 12 ilköğretim okulunda sergilenecek interaktif oyun, yaklaşık 4 bin 500 Manisalı öğrenci ile buluşacak.

    5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencileriyle buluşacak enerji konulu gösteri, Zorlu Enerji Grubu’nun yatırımının bulunduğu Kars ilinde de sergilenecek. Dramayı Osmaniye, Denizli, Kars ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen okullardan toplam 15 bin öğrenci eğitim, öğretim dönemi süresince izlemiş olacak.

    Çevre ve iletişim uzmanları ile pedagoglardan destek alınarak hazırlanan gösteri, tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in danışmanlığıyla kurgulandı. TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun genç tiyatrocuları Ceren Balkaya ve Erhan Temiz tarafından sahnelenen gösteriyle çocuklara enerji kaynakları, fosil yakıtların dünyamıza etkileri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile enerjinin tasarruflu kullanımı anlatılıyor. İnteraktif olarak kurgulanan gösteriye çocukların katılımı sağlanarak eğlenirken öğrenmeleri amaçlanıyor. Gösterinin kahramanları Mavi ve Yeşil doğanın renklerinden hazırlanan kostümleriyle çocuklara günlük hayatlarında nasıl çevre dostu bireyler olabileceklerine dair faydalı ipuçları veriyor. Zorlu Enerji Grubu, genç nesillerin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda daha bilinçli bireyler olmaları için çalışıyor.

    Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, kurumsal sorumluluk projesi ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ ile genç nesilleri enerji konusuyla tanıştırmayı amaçladıklarını ve projenin geçtiğimiz yıl15 bin 170 çocuğa ulaştığını söyledi.

    TOÇEV ile yaptıkları işbirliğinin bu projeye büyük değer kattığını da vurgulayan Çakır; “Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yaşayabilmelerini sağlamak üzere eğitim odaklı kurumsal sorumluluk çalışmalarına öncelik veriyoruz. Zorlu Enerji Grubu olarak, genç nesillerin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda daha bilinçli bireyler olarak yetişmesi için çevrenin korunmasına yönelik eğitimler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl itibarıyla çocuklarımızın kendilerini oyunun parçası hissedecekleri interaktif gösterimizle onları bir yandan eğlendirirken bir yandan da enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki önemine dikkat çekmeye başladık.” dedi.

    Dört yıldır ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ sloganıyla yürütülen bilgilendirme çalışmaları için çevre ve iletişim uzmanları ile pedagoglardan destek aldıklarını söyleyen Esra Çakır, “2012-2013 öğretim yılında farklı bir proje geliştirmek üzere TOÇEV ile işbirliği yaptık. Gösteri sanatlarının güçlü anlatım teknikleriyle enerjiyi anlatmanın keyifli yöntemlerini araştırdık. Ortaklaşa kurguladığımız gösteri ile çocuklara tiyatronun büyülü dünyasında enerjiyi anlatmaya çalışıyoruz. Hazırladığımız oyun, çocuklar için sıra dışı ve etkileyici bir deneyim olacak.” diye konuştu.

    

    Çocukların sordukları soruların, onların konuya ne denli ilgili ve duyarlı olduklarını gösterdiğini belirten Çakır, “Enerji konusunun eğlenceli bir şekilde sunulması, çocukların konuyu daha iyi kavramaları ve hatta fikir üretmeleri açısından oldukça yararlı oluyor. Çocuklar, oyunu izledikten sonra daha önce enerjiyi ne kadar boşa harcadıklarını fark ediyor ve enerji kaynaklarının önemini daha iyi anladıklarını belirterek bundan sonra daha bilinçli hareket etmek konusunda söz veriyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar