Zonguldak'tan 2 kötü haber

Sabah saatlerinde Zonguldak'tan üst üste 2 ayrı kötü haber geldi.

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'tan 2 kötü haber

ZONGULDAK'ta, ruhsatsız kömür ocağında metan gazı zehirlenmesi sonucu 3 maden işçisi öldü. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait ocakta meydana gelen iş kazasında ise 1 maden işçisi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Kırat Mahallesi'nde ruhsatsız olan ve daha önce mühürlenerek kapatılan kömür ocağında dün gece metan gazından 3 işçi zehirlendi. TTK tahlisiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu sabaha karşı 53 yaşındaki Yaşar Özerdoğan, 24 yaşındaki İsmail Altun ve 54 yaşındaki Mustafa Özalpuğan'ın cansız bedenleri çıkarıldı. 3 işçinin cenazeleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Günlüğü 60 lira ücretle çalışan işçilerin can verdiği ruhsatsız kömür ocağının sahibi İsmail K.'nın, kamu malına zarar vermekten halen cezaevinde bulunduğu ve 3 gün önce ocağın yeniden faaliyete geçmesi talimatını gönderdiği ileri sürüldü.

TTK'DA İŞ KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Müdürlüğü'ne ait kömür ocağında bu sabaha karşı saat 05.30'da iş kazası meydana geldi. Yerin 260 metre altındaki kazada, saat 24.00- 08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri Azmi Kara ile Hakkı Gebeş, vagonları çeken lokomotiften düştü. Yaralanan işçilerden 13 yıllık madenci 40 yaşındaki Azmi Kara, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hakkı Gebeş ise Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Her iki maden kazası ile ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar