Zonguldak’taki çarpık yapılaşma hakkında suç duyurusu

Zonguldak’ta sivil toplum temsilcisi, yazar ve sanatçıların bulunduğu bir grup vatandaş, şehir merkezindeki çarpık yapılaşmaya karşı hukuki mücadele başlattı. Aralarında STK temsilcileri, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi, avukat, yazar ve...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak’taki çarpık yapılaşma hakkında suç duyurusu

Zonguldak’ta sivil toplum temsilcisi, yazar ve sanatçıların bulunduğu bir grup vatandaş, şehir merkezindeki çarpık yapılaşmaya karşı hukuki mücadele başlattı.

Aralarında STK temsilcileri, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi, avukat, yazar ve sanatçıların bulunduğu bir grup; valilik, belediye, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Defterdarlık, Milli Emlak Müdürlüğü ve Enerji-Sa Yönetim Kurulu Başkanlığı hakkında görevi kötüye kullanmak ve görev ihmali yapmaktan suç duyurusunda bulundu.

Grup adına konuşan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı(ZOKEV) Başkanı Ahmet Öztürk, “Bir kanunsuz yapı cenneti olan Zonguldak şehirleşme açısından büyük sorunlar yaşamaktadır. Kentin dört bir yanında kaçak yapılar yükselmekte, kamu arazileri işini bilir kimi insanlar tarafından işgal edilerek üzerine yapılar dikilmektedir. Bu yapıların neredeyse tamamı ruhsatsız olup, konut ya da işyeri olarak işlevlerini sürdürmektedir. Zonguldak'ta bugün gücü-yetenin aklına estiği yeri işgal edip, dilediği gibi yapılaştırdığı, istediği kadar kat çıktığı bir garabet yaşanmaktadır. Kamuoyundaki yaygın kanı, bu duruma, kamu görevlilerinin yaptığı görev ihmalleri silsilesinin yol açtığı şeklindedir.” dedi.

Bu konuda ilgili makamlar hakkında da suç duyurusunda bulunmaya karar verdiklerini anlatan Öztürk, şunları söyledi: “Yürürlükteki mevzuata göre kamu idareleri, kamu kurum ve kuruluşları; bunlar tarafından idare olunan, devlete ait ya da devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan sahipsiz yerlere yahut menfaati umuma ait olan taşınmaz mallara yapılan tecavüz veya müdahalelerin idari makamlar tarafından önlenmesini emretmektedir. Bu hükmün Zonguldak'ta işlemediği aşikârdır. Bu nedenlerle ilgili idari makamlar hakkında görevlerini kötüye kullanma, kamu zararına yol açma iddiasıyla kovuşturma başlatılması gerekmektedir.”

Grup açıklamanın ardından Adliye binasına çıkarak suç duyurusunda bulundu.

CİHAN

Yorumlar