Zonguldak'ta kaçak ocak operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı

Zonguldak’ta ‘kaçak ocak’ olarak tabir edilen ruhsatsız kömür ocaklarına düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 1 polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi....

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta kaçak ocak operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı

Zonguldak’ta ‘kaçak ocak’ olarak tabir edilen ruhsatsız kömür ocaklarına düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 1 polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan şafak baskınında 21 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda ruhsatsız ocak işleten kişilerin yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Orman Bölge Müdürlüğü ve bir polis memurunun da gözaltına alındığı öğrenildi.

OPERASYON ÖNCESİ BİLGİ SIZDIRILDIĞI İDDİASI

Gözaltına alınan kamu görevlilerinin, operasyon öncesi ruhsatsız ocak sahiplerine bilgi sızdırdığı, kaçak ocak sahiplerinin ise operasyon öncesi ocağın ağzını kapatarak ‘çalışmıyor’ süsü verdiği iddia edildi.

BÖLGEDE EN AZ 300 RUHSATSIZ OCAK VAR

Bu arada, TTK maden ocaklarından emekli Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer, Zonguldak merkez ve çevresindeki kırsal alanda 300 civarında ruhsatsız ocak işletildiğini ileri sürdü. Tuncer, bu kaçak ocaklarda yaklaşık 2 bin civarında kişinin çalıştığını sözlerine ekledi. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen 21 zanlı, buradaki işlemlerinin ardından yarın Zonguldak Adliyesi’ne getirilecek. Manisa Soma’daki maden faciasında 301 kişinin ölümünün ardından iş güvenliği zafiyetleri gündeme gelmişti.

CİHAN

Yorumlar