Zonguldak'ta gıda denetimleri arttırıldı

Zonguldak kent merkezi ve ilçelerde gıda denetimlerine ağırlık verildi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda tüketiminde görülen hareketlenmeye karşı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolör ekiplerince iftar saatleri...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta gıda denetimleri arttırıldı

Zonguldak kent merkezi ve ilçelerde gıda denetimlerine ağırlık verildi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda tüketiminde görülen hareketlenmeye karşı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolör ekiplerince iftar saatleri başta olmak üzere ilave denetim uygulamalarına hız verildi.

    Gıda kontrolör ekipleri, rutin denetimlerin yanı sıra yaptığı ek denetim uygulamalarında; fırınlar ve pastaneler gibi unlu mamul üretim yerleri, kasap–şarküteri ve marketler gibi perakende satış noktaları ile lokanta – restoranlar basta olmak üzere toplu tüketim merkezlerindeki ürünleri en ince ayrıntısına kadar inceledi.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, il ve ilçe müdürlüğü denetim ekiplerince toplu tüketim yerlerine, iftar öncesi–mesai kavramı olmaksızın denetimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

    Ramazan ayıyla birlikte gıda sektöründeki hareketlenmeye bağlı olarak tüketimde artış yaşandığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: "Bakanlığımız ve il müdürlüğümüz olarak Mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızın ağzının tadı kaçmasın diye rutin denetimlerimizin dışında ilave denetimler yapılıyor. Halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için bakanlığımız ve il müdürlüğümüz gıdanın tarladan sofraya, imalattan satışına kadar her aşamasına yönelik denetimlerimiz devam etmektedir." CİHAN

Yorumlar