Zonguldak'ta dereler taştı, şehir merkezi sular altında kaldı(1)

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Asma ve Acılık dereleri taştı. Acılık Deresi'nden taşan sel suları İstasyon Caddesi ve Belediye Bulvarı'nı kapladı. Şehir merkezinde onlarca işyeri ve işletme deposunu su bastı. Ankara karayolunda...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta dereler taştı, şehir merkezi sular altında kaldı(1)

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Asma ve Acılık dereleri taştı. Acılık Deresi'nden taşan sel suları İstasyon Caddesi ve Belediye Bulvarı'nı kapladı. Şehir merkezinde onlarca işyeri ve işletme deposunu su bastı. Ankara karayolunda yapılan çalışma nedeniyle su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığı bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARI UYARDI

Bu arada kent merkezinde belediye önündeki yaya köprüsünden geçen vatandaşlar büyük korku yaşadı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve görevliler vatandaşları yaya yolunu kullanmamaları konusunda uyardı.

"140 İŞÇİ ZOR KURTULDU"

140 işçisi olan Gül İpek Tekstil sahibi Yakup Sağar sel suları ile ilgili, "Bizim işçiler üst kattaydı. Sel yükselince hemen işçileri tahliye ettik. Ama arkadaşların zemin katlardaki depoları battı." dedi.

"CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNİYORUZ"

Su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığını belirten vatandaşlardan biri, " İki tane halı saha işletmemiz, atölyeler ve bir çok depo sular altında kaldı. Biz bırakın malı kaybetmeyi can kaybı olmamasına seviniyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar