Zonguldaklı maden şehitlerinin eşleri grizuyu adeta yeniden yaşadı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının acısı Zonguldak’ta gözyaşlarıyla izlendi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında, 7 Ocak 2013’te ölen Yüksel Koca’nın eşi Arife Koca ve Satılmış Arslan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldaklı maden şehitlerinin eşleri grizuyu adeta yeniden yaşadı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının acısı Zonguldak’ta gözyaşlarıyla izlendi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında, 7 Ocak 2013’te ölen Yüksel Koca’nın eşi Arife Koca ve Satılmış Arslan’ın eşi Çiğdem Arslan, Kozlu Maden Şehitleri Derneği’nde canlı yayından acı gelişmeyi izlerken gözyaşları döktü. Aynı acıyı yeniden yaşayan şehit madenci eşleri bir birlerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Arife Koca, yaptığı konuşmada, “Bizi akşama kadar beklettiler. 5 gün boyunca eşim çıkacak diye bekledim. En son ceset torbasının içinden çıktı. Aynı acıyı yine yaşadık. Allah ailelerine sabır versin. Başsağlığı diliyorum. Acımız çok büyük.” dedi.

Çiğdem Arslan ise “Hep sağ çıkacak, kurtuldu onlar diye bekletiyorlar sizi ama çıkmıyorlar. İnşallah bir şey olmaz. Çocuklar yine yetim kalmaz.” diye konuştu.

Daha sonra gelişmeleri izlerken kendi yaşadıklarını hisseden iki madenci eşi, bir birine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Madenci eşleri, yetkililere tepki göstererek, şunları söyledi: “Hep ihmallerinin sonucu. Yazıklar olsun. Gelsin Enerji Bakanı, bizimkileri kurtardı, onları da kurtarsın. 850 lira için yeraltına sattılar eşlerimizi. Yazıklar olsun onlara.”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde galeri açma işini yapan firmada çalışan 8 taşeron işçi, 7 Ocak 2013’te gaz patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Yorumlar