Zonguldak Valisi Kaban: En büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması

Zonguldak merkez ve ilçelerinde etkili olan sel nedeniyle, 19 köyün ulaşıma kapalı olduğu, bir çok köprünün hasar gördüğü bazı ev, iş yeri ve bir polis merkezinin sel suları altında kaldığı bildirildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, sel...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak Valisi Kaban: En büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması

Zonguldak merkez ve ilçelerinde etkili olan sel nedeniyle, 19 köyün ulaşıma kapalı olduğu, bir çok köprünün hasar gördüğü bazı ev, iş yeri ve bir polis merkezinin sel suları altında kaldığı bildirildi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sel afetiyle ilgili makamında açıklama yaptı. Vali Kaban, "Sabaha karşı çok hızlı yağışın etkisiyle başta merkez olmak üzere bazı ilçelerinde derelerde yükselmeler, yollarda heyelanlar yaşadık. Bunlardan en büyük tesellimiz şükürler olsun ki, can kaybı yaşamamamızdır. Şu ana kadar toplamda 19 kişi için kurtarılma talebi oldu. 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. 1 kişi Çaycuma'da, diğerleri Ereğli'nin farklı köylerindeydi. 6 kişi ise Subaşı köyünde kurtarılmayı bekliyor. Güvenli bölgeye alındılar, kurtarılacaklar. Bazı köylerimizde tarımsal anlamda hasarlar oluştu, seraları su bastı. Ereğli'nin Çaylıoğlu köyünde evleri su bastı. Şu anda su seviyesi çekildiği için gerçekten mutluyuz. Bunun dışında Ankara karayolu Sapça Tüneli'nin çıkışında heyelan yaşadık. Yol zaman zaman trafiğe kapandı." dedi.

HASAR TESPİTİ BAŞLATILACAK

Vali Kaban, sel sularının çekilmesiyle hasar tespit çalışmasına başlanacağını duyurarak, şu bilgiyi verdi: "Sel afetinde ayrıca il merkezimizdeki dereler çok yükseldi, bu önemli bir tehlikeydi. O tehlike de su sınıra kadar yükselmesine rağmen bir yerin dışında taşkın olmadı. Köprü zararlarımız var. Onların sayısı da çok fazla değil. Köprüler kullanılamayacak halde olduğu için alternatif güzergahlardan ulaşım veriliyor. Köprüden geçişler yasak. Köprülerde ve evlerde oluşan hasarlar için en kısa sürede hasar tespit çalışması başlatılacaktır. 6 kişi Subaşı köyünde ulaşımında güçlük olduğu için onları önce güvenli bölgeye taşıdılar. İş yerinin dışında resmi kurumlarımızı su bastı. Bir karakolumuzu, 2 okulumuzu su bastı. Onun tespiti vakit alacak."

SEL SULARI KARADENİZİN ÜSTÜNÜ KAPLADI

Bu arada Zonguldak Valiliği'nin önündeki limanı sel suları kapladı. Limanın içi, selin getirdiği kütük ve moloz yığınlarıyla kaplandı.

CİHAN

Yorumlar